Skip links
Proslavili smo 28 godina Prve privatne gimnazije PPG prva privatna gimnazija zagreb

Proslavili smo 28 godina Prve privatne gimnazije

Svake godine krajem kolovoza slavimo dan osnutka naše škole kao prve privatne gimnazije u Republici Hrvatskoj. Okruženi dugogodišnjim profesorima i prijateljima škole, jednako kao i novijim pojačanjima, ove godine proslavili smo velikih 28 godina postojanja Prve privatne gimnazije s pravom javnosti. Među poznatim profesorskim licima posebno se istaknula osnivačica te prva i dugogodišnja ravnateljica naše škole, Jasenka Breitenfeld. Upravo zahvaljujući njenoj viziji, trudu i radu, Prva privatna gimnazija utrla je put hrvatskom privatnom školstvu i obrazovanju za 21. stoljeće.

U ugodnom i veselom društvu prisjetili smo se mnogih lijepih uspomena, smiješnih anegdota i velikih uspjeha koje smo kroz godine doživjeli, a najponosniji smo na činjenicu da je proslavu uveličalo nekoliko velikih godišnjica. Naime, i ravnateljica Maja Breitenfeld i profesorica hrvatskog jezika Renata Kostanjevec, ove su godine proslavile 25 godina u Prvoj privatnoj gimnaziji! Profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Ljiljanka Kordić proslavila je 17. godišnjicu u našoj školi, dok je profesor povijesti Zoran Kantolić obilježio 15 godina predavanja u PPG-u. Teško bi bilo zamisliti školu bez njihove vedrine, stručnosti i velikog entuzijazma prema svom poslu, zahvaljujući čemu nas i bivši učenici često i rado posjećuju.

Zahvaljujemo svim profesorima koji su do sada s nama dijelili zbornicu te s veseljem iščekujemo nove generacije učenika koji će odabrati našu školu.

Zavirite u našu fotogaleriju.