Skip links
Prva privatna gimnazija u projektu "Umjetnost izvan okvira" PPG prva privatna gimnazija zagreb

Prva privatna gimnazija u projektu “Umjetnost izvan okvira”

Prva privatna gimnazija provodi projekt “Umjetnost izvan okvira” odobren i financiran od strane MZO-a u izvedbi Kreativne grupe i njene voditeljice, prof. Maje Marović. Krajnji cilj projekta je pobuđivanje interesa za umjetnost kod učenika i razvijanje kulture posjećivanja muzejskih i galerijskih ustanova te stvaranje pozitivnog odnosa prema estetskim vrijednostima likovnog rada, umjetničkog djela, kao i razumijevanja problematike osoba s invaliditetom, poglavito osoba oštećena vida.

Na prvom susretu gostovala je umjetnica Iris Poljan. Sat je započela kratkim uvodom u stvaralaštvo Borisa Bućana, tijekom kojeg je pozornost učenika bila usmjerena na specifične karakteristike Bućanovog oblikovanja plakata. Radionički dio sata potaknut je kreativnim pristupom plakatu. Učenici su vizualno potaknuti plakatima Borisa Bućana, radom u grupi, osmislili idejno rješenje i stvorili zajedničke plakate vodeći se temom projekta – umjetnost izvan okvira.

Iris Poljan (r. 1989. u Zagrebu) završava Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu (smjer grafika) 2008. godine. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, Nastavnički odsjek (smjer slikarstvo). Diplomira u klasi profesora Ante Rašića 2014. godine. Aktivno izlaže na samostalnim i grupnih izložbama u zemlji i inozemstvu. Od 2015. godine radi kao likovni pedagog te se opredjeljuje za područje muzejske pedagogije. Redovito osmišljava i održava kreativno-edukativne programe i projekte za djecu, mlade, odrasle i osobe s posebnim potrebama (Moderna galerija / Nacionalni muzej moderne umjetnosti (Zagreb), Galerija Vjekoslav Karas (Karlovac), KBC Rebro Zagreb).

Zavirite u našu fotogaleriju.

Autorica: Maja Marović, prof.