Skip links
Radionica "Skok u budućnost" pripremila nas je za tržište rada PPG prva privatna gimnazija zagreb

Radionica “Skok u budućnost” pripremila nas je za tržište rada

Nakon održanog predavanja roditelja o njihovim profesijama i vještinama koje su ih izdvojile na tržištu rada, nastavljamo s aktivnostima Dana profesionalne orijentacije u PPG-u. U goste nam je došla prof. Daška Domljan u sklopu radionice „Skok u budućnost“ programa Pogledaj.Probaj.Doživi.2020. zaklade Znanje na djelu.

S učenicima trećeg i četvrtog razreda održala je radionicu profesionalne orijentacije, s naglaskom na hibridne profesije. Suočeni s novim pravilima tržišta rada, poslodavci se sve više i više okreću potencijalnim zaposlenicima koji u sebi objedinjuju nekoliko različitih profesija. Učenici su imali prilike zaključiti koje su tražene i zanimljive vještine na koje ljudski resursi obraćaju pozornost.

Simulacijom razgovora za posao pobliže su upoznali eliminacijski postupak zapošljavanja te dobili neprocjenjiv uvid u način poslovanja korporacija, koje bi im sutra mogle biti pravi poslodavci. S lakoćom su zaključili koje su to vještine koje ih mogu izdvojiti, te dobili savjet kako mogu tražiti profesiju ili poslove unutar zone svojih želja i realnih vještina. Također su dobili uvid u to kako izgleda pravi razgovor za posao i na što trebaju obratiti pozornost kako bi se izdvojili od ostalih kandidata.

Hvala prof. Domljan na zanimljivoj i motivirajućoj radionici koja nas je približila tržištu rada.

Znanje na djelu je neprofitna organizacija koja nudi programe koji se bave jazom između vještina stečenim kroz školovanje i onima potrebnim za poslovni sektor.

Fotografije radionice pogledajte u našoj fotogaleriji.