Skip links
Radionica za prvaše o učenju: kako uspješno učiti? PPG prva privatna gimnazija zagreb

Radionica za prvaše o učenju: kako uspješno učiti?

U Prvoj privatnoj gimnaziji učimo učenike učiti. Svaki profesor na početku godine učenicima podijeli savjete kako najbolje učiti taj predmet, a već godinama organiziramo radionice i predavanja na temu uspješnijeg učenja i organizacije vremena.To je ujedno i glavna ideja i tema radionice koju je održala naša profesorica psihologije, Ana Ribarić Gruber, za učenike prvih razreda u listopadu.

Kako dobro organizirati vrijeme, kako isplanirati svoj školski i privatni dan, kako se oduprijeti “kradljivcima vremena” ili kako aktivno učiti? Učenici su međusobno razgovarali o tome što im u učenju pomaže, a što smeta. Bilo je riječi o tome što mogu napraviti kako bi što više naučili na satu, kako napraviti dobar plan i postaviti ciljeve učenja, koje tehnike učenja koristiti… To su samo neke od tema koje su prvaši uspješno savladali, a mi smo sigurno da će im itekako dobro doći svakodnevnom radu.

Ako i vas zanimaju savjeti za bolje učenje i organizaciju vremena, zavirite u naš kutak: https://ppg.hr/savjeti-za-ucenje/.