Skip links
Roditelji inspiriraju - profesionalna orijentacija u PPG-u PPG prva privatna gimnazija zagreb

Roditelji inspiriraju – profesionalna orijentacija u PPG-u

Zahvaljujući predanom interesu roditelja naših učenika, već šestu godinu za redom održavamo radionicu profesionalne orijentacije za učenike trećeg i četvrtog razreda naziva “Roditelji inspiriraju – profesionalna orijentacija u PPG-u“. Hvala im na tome!

Projekt je osmišljen kako bismo učenicima približili svijet biznisa i profesionalnog napretka, a sve s ciljem da im olakšamo izbor studija i budućeg zanimanja. U moru informacija kojima su izloženi teško je kritički pristupiti i pronaći nešto baš za njih.

Zbog pandemije koronavirusa ove godine smo organizirali Zoom konferenciju, a odaziv roditelja nas je iskreno oduševio. Posebno nas je razveselio i veliki odaziv bivših učenika te sadašnjih profesora škole. Svi oni su s učenicima podijelili svoje zanimanje, što ih je motiviralo za upis studija, ali i što ih je nagnalo na promjenu karijere. Naglašavali su potrebne vještine ili znanja za njihovu profesiju te savjetovali učenike, na temelju svog poslovnog puta. Ove smo godine na temelju interesa trećaša i maturanata predstavili ekonomiju, pravo, arhitekturu, PMF, stomatologiju, medicinu, farmaciju, jezike, sociologiju, kriminalistiku i dr. zanimanja te fakultete.

Učenici su s velikim zanimanjem pratili izlagače, a riječi voditeljice projekta, prof. Elme Kerić, najbolje opisuju njihove dojmove: “Da danas iznova studiram, ne bih se nikako mogla odlučiti jer su sva vaša predstavljanja bila izrazito motivirajuća i zanimljiva”.

Dragi roditelji, hvala vam na inspirativnom popodnevu!

Zavirite u našu fotogaleriju.