Skip links
Sara Šantek PPG prva privatna gimnazija zagreb

Sara Šantek

Naša draga bivša učenica Sara Šantek u školi je uvijek bila pokretač humanitarnih aktivnosti, rado se uključivala u organizaciju i provođenje raznih školskih projekata i društvenog i prirodoslovnog područja, sudjelovala u Dramskoj družini i pozitivno utjecala na atmosferu u razredu i školi.

Doznajte kako je tekao njen profesionalni put nakon mature u Prvoj privatnoj gimnaziji.

Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Najljepša sjećanja koja nosim vezana uz školu su prijateljska atmosfera, individualan pristup prema svakom učeniku te brojna putovanja. Prije dolaska u PPG pohađala sam drugu gimnaziju te me bilo strah kako ću se uklopiti u novu okolinu, ali profesori i kolege su se zaista potrudili da se uklopim i osjećam ugodno. Ostvarila sam brojna prijateljstva, te sam sam i dalje ostala u kontaktu s prijateljima koje sam stekla u PPG-u.

Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Definitivno individualan pristup prema svakom od učenika. Prednost je što su razredi dovoljno mali da se profesori mogu fokusirati na svakog učenika, te prepoznati način na koji mogu pridonijeti njegovom obrazovanju i razvoju. Također, izdvojila bih i pripreme za maturu, koje su svima bile “bolna točka“, ali uz detaljne i redovite pripreme svi smo bili spremni za polaganje mature, a tako i za upis na željene fakultete.

Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon mature sam upisala Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te sam uspješno diplomirala na smjeru Menadžmenta. Tokom studija radila sam razne studentske poslove u struci, a nakon magisterija sam se zaposlila u banci, gdje i trenutno radim.

Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Ponosna sam što nisam nikada odustala i dala ničemu da me pokoleba. Završila sam željeni fakultet, te se zaposlila u struci, a osobito sam ponosna što sam nakon kraćeg razdoblja rada promovirana, te se upravo pripremam za rad na višoj poziciji. Također, uz redoviti rad, uspjela sam zadržati svoju ljubav prema kreativnošću, te se u slobodno vrijeme bavim dekoracijom evenata.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Planiram se i dalje profesionalno razvijati, ali ostaviti i vremena za uživanje. Svaki dan donese neke nove planove, ali nadam se ostvariti balans koji će me činiti sretnom.

Što te najviše veseli?

Najviše me vesele putovanja. Od malena sam stekla naviku putovati po raznim krajevima svijeta, za što danas više nemam toliko vremena, ali kada želiš, nađeš vremena za sve što te veseli. 🙂

Što bi ti poručila/savjetovala našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Mislim da nam je svima krajnji cilj da jednostavno budemo sretni! Zato, budite pozitivni, ulažite u sebe i svoju budućnost, ali ne zaboravite živjeti život punim plućima.