Skip links
Šubarice (Marko Orešković) PPG prva privatna gimnazija zagreb

Šubarice (Marko Orešković)

Priprema:

Tijesto:

4 jaja
6 zlica vode
10 zlica brasna
10 zlica secera
4 zlice kakaa
1 prasak za pecivo

Priprema: Jaja i secer pjenasto izmiksati,postupno dodavajuci zlicu po zlicu vode i brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakaom. Tijesto izliti na dobro namasten i pobrasnjen lim ili papir za pecenje

Krema:

5dl mlijeka
2 zlice brasna
3 zlice gustina
5 zlica šećera
20 dag margarina

Priprema:Brasno,gustin i secer umutiti s malo mlijeka,te ukuhati u preostalo mlijeko,

Smjesu kuhati oko 10 minuta, Uohladjeno dodati pjenasto izradjen margarin.

Glazura:

10 dkg cokolade
8 dkg margarina

Postupak: Iz pečenog biskvita i kruglim modelom izrezivati tortice i uzdužno ih rezati,

Polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom, vanjski rub tortice također premazati kremom i uvaljati u kokosovo brašno, Svaku torticu presvuci čokoladnom glazurom.