Skip links
Sven Pavlić PPG prva privatna gimnazija zagreb

Sven Pavlić

Za našeg dragog Svena vrijedi ona stara uzrečica: “Tiha voda brege dere.” Pamtimo ga kao samozatajnog i jako pristojnog učenika koji je vrlo ozbiljno, organizirano i odgovorno pristupao svojim obavezama te pokazivao od samog početka da zna što želi i voljan je potruditi se za to. Osim što nas jako vesele njegovi obrazovni i poslovni uspjesi te divan obiteljski život s troje male dječice, oduševljava nas što se vrlo dosljedno drži načela da učenje nikada ne prestaje i da čovjek uvijek mora težiti novim znanjima. Nadamo se da će ostvariti sve svoje ambicije i takav odličan stav prenijeti i na svoju djecu.

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?
Upečatljiva su mi sjećanja na školske izlete koji su bili odličan spoj druženja, zabave i učenja. Tu smo se svi više zbližili, kako međusobno tako i s razrednicom i profesorima. Također mi je ostao u sjećanju osjećaj obiteljske atmosfere koja je vladala u školi što je i poneke stresne dane učinilo mnogo lakšima. Možda najupečatljivija sjećanja su na svakodnevna putovanja vlakom iz Siska koja su ponekad bila naporna, ali i tu sam upoznao nekoliko prijatelja s kojima sam svakodnevno putovao.

2. Što bi istaknuo kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?
Najveća prednost su manji broj učenika u razredu, što ostavlja dovoljno prostora za svakog pojedinca da se istakne na svoj način. Zatim doslovno obiteljska atmosfera i suradnja između roditelja učenika i profesora, školski izleti koje sam ranije spomenuo, izvannastavne aktivnosti u kojima je svatko mogao pronaći nešto za sebe te tri strana jezika u redovnom programu.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirao?
Nakon mature upisao sam Farmaceutsko-biokemijski fakultet smjer farmacija. Nakon završetka odradio sam stažiranje i zaposlio se u obiteljskoj ustanovi koja se sastoji od tri ljekarne u Sisku i okolici. Kasnije sam upisao i poslijediplomski studij menadžmenta u zdravstvu koji planiram završiti do kraja godine. Od kraja 2016. godine sam ravnatelj ustanove. Neprestano učim, čitam i, nadam se, napredujem u poslu koji radim.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?
Najvećim uspjehom do sada smatram zasnivanje obitelji sa suprugom Majom te uspješno usklađivanje poslovnih i obiteljskih obaveza.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?
Što se poslovnih planova tiče, planiram neprestano raditi na poboljšanju kvalitete usluga naše ustanove te, ako se ukaže prilika, i proširiti ustanovu na više jedinica. Obiteljski plan je uspješno odgojiti sve troje djece u uspješne i prije svega zadovoljne mlade ljude.

6. Što te najviše veseli?
Najviše me veseli sudjelovati u odrastanju svoje djece, a, osim toga, vesele me putovanja, druženja s prijateljima i obitelji te poslovni uspjesi.

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?
Mladim ljudima bih preporučio prije svega da nikada ne prestanu učiti, ali i da ne pretjeruju ni u čemu, pa tako ni u učenju. Neka rano odrede prioritete u životu i žive prema njima, neuspjeh je sastavni dio svakog uspjeha i života, i na kraju neka budu uporni to se često isplati.