Skip links
Svjetski je dan umjetnosti: bili smo na izložbi Vlahe Bukovca i u Lisinskom | Prva privatna gimnazija zagreb

Svjetski je dan umjetnosti: bili smo na izložbi Vlahe Bukovca i u Lisinskom

Na današnji dan obilježavamo Svjetski dan umjetnosti. To je prava prilika da se podsjetimo naših nedavnih posjeta KD Lisinski te Klovićevim dvorima.
Nakon izložbe „Vlaho Bukovac 1/3 pariško razdoblje 1877.-1893.“ koju smo posjetili početkom 2018. godine u Klovićevim dvorima i upoznali se s Bukovčevim životom i radom u Parizu, s veseljem smo dočekali drugu izložbu iz ciklusa Vlaho Bukovac u Europi: “Korijeni i krila. Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču, 1893.-1903”., otvorenoj u godini kad obilježavamo stotu obljetnicu Bukovčeve smrti.
U pratnji profesorice likovne umjetnosti Maje Marović, uživali smo u vodstvu u kojem nam je na vrlo zanimljiv način predstavljen umjetnikov opus nastao u Zagrebu i Cavtatu. Upoznali smo radove jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara, ujedno i začetnika te glavnog predstavnika hrvatske moderne. S veseljem očekujemo i treću izložbu ovog ciklusa.
 width=
Laganim povratkom uobičajenim školskim aktivnostima s puno veselja smo dočekali novi koncert na koji smo išli! Imamo osjećaj kao da smo predugo bili odvojeni od Lisinskog i jako nam je nedostajao bogati koncertni život. Tako smo slušali koncert pijanistkinje Martine Filjak, dobitnice Porina za najbolji album klasične glazbe zajedno sa Simfonijskim orkestrom HRT-a.
 width=