Skip links
Učenici sportaši: Vito Carlo nas je upoznao s atletikom PPG prva privatna gimnazija zagreb

Učenici sportaši: Vito Carlo nas je upoznao s atletikom

S ponosom i veseljem pratimo sve uspjehe PPG-ovaca, pa tako i njihove sportske aktivnosti. Odlučili smo predstaviti vam neke od naših učenika i njihove talente “izvan učionice”.

Danas vam predstavljamo učenika 1.a razreda Vita Carla Fadinija, koji trenira atletiku u klubu Agram. Među svojim najznačajnijim uspjesima ističe pobjedu na 200 metara u utrci mlađe juniorske momčadi na prvenstvu Republike Hrvatske.

Kojim se sportom baviš i u kojem klubu treniraš?

Sportom se bavim oduvijek, a sada se bavim atletikom u klubu Agram.

Koliko često treniraš?

Treniram pet puta tjedno, a imam i natjecanja vikendom.

Što te privuklo tom sportu? Kako si ga počeo trenirati?

Oduvijek sam volio trčati pa sam odlučio probati atletiku i svidjelo mi se jer sam u početku bio bolji od svih. Onda su me prebacili u naprednu grupu gdje mi je još bolje.

Kome bi preporučio treniranje svog sporta?

Atletiku preporučam svima koji vole trčati i natjecati se, a mislim da dečki više vole atletiku jer se cure ne vole smočiti i uznojiti i teže im je trenirati.

Koliko ti znači treniranje u tvom klubu?

Puno mi znači treniranje u Agramu jer sam već upoznao puno prijatelja i imaju teške treninge, a što je teže – meni je draže

Hoćeš li se nastaviti baviti tim sportom?

Prije tri mjeseca sam istegnuo zadnju ložu i boli me do dan-danas jer je to jaka ozljeda, a oporavak je dugotrajan. Htio bih se profesionalno baviti atletikom, ali ima još dosta vremena za odlučiti.

Fotografija: Atletski klub Agram