Skip links
Dojmovi o otvorenom danu PPG prva privatna gimnazija zagreb

Dojmovi o otvorenom danu

U subotu, 6. svibnja, održao se još jedan odličan i izrazito uspješan Dan otvorenih vrata.
Ovogodišnja tema bila je prijateljstvo, kojem smo posvetili nekoliko radionica, fina jela i bogat umjetnički program. U prvoj učionici, odnosno Parku prijateljstva, moglo se diviti prekrasnim ručno-izrađenim rekvizitima koji su trebali dočarati prekrasnu prirodu u parku, upotpunjenu prezentacijom sa slikama i zvukovima iz prirode. U našem Parku izrađivale su se narukvice prijateljstva i knjižne oznake s poznatim citatima na temu prijateljstva.
U sljedećoj prostoriji, našem PPG pubu, moglo se fino pojesti i popiti. Profesor Šime Sušić s učenicima je održao malu školu kuhanja, u sklopu koje su pripremili finu domaću hranu za sve posjetitelje. Za šankom se moglo osvježiti i s bezalkoholnim pićima. Osim gastro kutka, moglo se zaigrati društvene igre u prijateljskom ozračju i sudjelovati u radionici iz kemije – Baloni prijateljstva. Gosti su mogli napuhati balone i ostaviti prigodne poruke.
Što je pub bez Pub kviza? Učenici prvog i drugog razreda osmislili su pitanja, a natjecale su se tročlane ekipe. Sva pitanja nosila su zajednički nazivnik Prijateljstvo, a pobjednici i svi natjecatelji nagrađeni su poklon paketima koji su sadržavali ručno izrađen nakit i knjižne oznake.
U pubu su svi gosti mogli krenuti i u potragu za blagom. Tragovi su bili strateški razmješteni po školi, a jedan trag je uz mozgalicu vodio do drugoga. Najbrži i najspretniji osvajali su blago.
Za odličnu atmosferu pobrinuli su se učenici drugog razreda birajući glazbu, a glavnu riječ imao je naš DJ Davor.

Uz obaveznu predstavu naše dramske grupe, okosnica umjetničkog programa ove godine bila je glazba. Imali smo čak dva nastupa! Prvo nas je oduševio školski zbor pod vodstvom profesora Mateja Pavlića. Otpjevali su četiri poznate pjesme: Treat You Better (Shawn Mendez), Say Something (A Great Big World & Christina Aguilera), Fly Me To The Moon (Frank Sinatra) i Con Te Partiro (Andrea Bocelli). Zbor je svoj prvi nastup razvalio! Publika ih je nagradila gromoglasnim pljeskom, a bilo je i suza.
Bernarda Schmitz iz 1. razreda fenomenalno je odsvirala skladbu na violončelu. Dramska grupa izvela je svoju interpretaciju jedne od najpoznatijih humorističnih serija svih vremena – Prijatelja. Poznata šestorka nasmijala je sve prisutne.

Sve u svemu, veliki trud, kreativnost i rad ponovno su se isplatili. Iza nas je još jedan uspješan Otvoreni dan. Prijateljskom suradnjom od ideje smo došli do realizacije te se pritom odlično zabavili. Kad se male ruke slože, sve se može!