Skip links
Hvala vam na odličnom jubilarnom Otvorenom danu! PPG prva privatna gimnazija zagreb

Hvala vam na odličnom jubilarnom Otvorenom danu!

Otvorenim danom prepunim događanja, radionica, kvizova, predstavom i nastupom školskog benda predstavili smo svoje uspjehe kroz 30 godina rada, ali i pokazali zašto smo pravi odabir za učenike 21. stoljeća.

Hvala svim posjetiteljima koji su naš jubilarni Otvoreni dan učinili tako sjajnim! Interdisciplinarnost, kreativna, dinamična i moderna nastava prilagođena mladima 21. stoljeća, bogata međunarodna suradnja te učenici i profesori koji vole svoju školu sažetak su našeg predstavljanja kao opće i jezične gimnazije.

Posjetitelji su mogli istražiti mogućnosti koje PPG nudi učenicima:

Zainteresirani učenici i njihovi roditelji imali su priliku saznati koja je razlika između općeg i jezičnog smjera naše škole, na koji se način individualno radi u PPG-u, zašto naši učenici ne trebaju ići na instrukcije jer imaju redovnu dopunsku nastavu, kako pripremamo učenike za državnu maturu, koji se sve jezici uče u PPG-u, koje su sve izvannastavne aktivnosti, kamo sve putujemo… Imali smo cijelu učionicu posvećenu mnogobrojnim međunarodnim projektima Prve privatne gimnazije koji su predstavili naših 13 godina debatiranja na Harvardu, odlazak na međunarodne debatne konferencije Yale MUN i RysMUN, razmjenu učenika s prestižnom danskom gimnazijom Rysensteen, Erasmus+ projekt sa španjolskom školom IES Eras de Renueva iz Leona te dugogodišnju suradnju s British Councilom i Goethe Institutom.

Nasmiješena lica učenika-informatora, koji su spremno odgovarali na sva pitanja posjetitelja, dočarala su prijateljsku atmosferu u PPG-u, a mnogobrojnim aktivnostima predstavili su kreativnu nastavu ove škole. Posjetitelji su mogli odigrati STEM escape room, na kvizovima provjeriti svoje znanje o radu Ujedinjenih naroda ili broju pi, vidjeti kako izgleda interpretacija umjetničkih djela profesora škole, pogledati predstavu o pripovijedanju i pričama, okušati se u matematičkim igrama ili svom znanju o Europi, odigrati jezični domino i poslušati debatu na engleskom jeziku, pogledati premijeru španjolske telenovele „La venganza del amor“ te poslušati nastup školskog benda. Tom prilikom popularna TV-lovkinja Morana Zibar dodatno je zainteresirala učenike i roditelje uzbudljivim pub kvizom.

Osim zainteresiranih učenika i njihovih roditelja, na Otvorenom danu smo se i podružili s mnogim bivšim učenicima naše škole, koji ne propuštaju niti jednu priliku za okupljanje. I na njih smo posebno ponosni.

Osim što smo htjeli predstaviti svoje uspjehe kroz 30 godina rada, također smo svima htjeli dati priliku da nas upoznaju. Da saznaju koje su naše vrijednosti, na kojim temeljima gradimo PPG te da upoznaju naše profesore i učenike.

Vidimo se uskoro u novoj školskoj godini!

Zavirite u našu fotogaleriju i saznajte više o Otvorenom danu.

Želite saznati više o Prvoj privatnoj gimnaziji i dogovoriti razgovor za upis u novu školsku godinu?

Javite nam se na info@ppg.hr ili nazovite 099/ 3147 990 ili 099/ 4852 142 i dogovorite razgovor – s budućim učenicima i roditeljima vodimo razgovore za upis.