Skip links
Dojmovi s Otvorenog dana – Lude sedamdesete PPG prva privatna gimnazija zagreb

Dojmovi s Otvorenog dana – Lude sedamdesete

U subotu 5.5., uspješno je prošao još jedan Otvoreni dan Prve privatne gimnazije. Đaci su bili izvrsni domaćini svim gostima (bivšim i budućim učenicima, sadašnjim i budućim roditeljima i drugim prijateljima PPG-a). U prvoj učionici svi smo se informirali o Hrvatskoj i svijetu 70-ih, književnosti, umjetnosti, arhitekturi..

Književnost smo interpretirali kroz naslovnice romana izdanih sedamdesetih, Umjetnost i arhitekturu su predstavljale makete poznatih građevina a Pavle i Robert prezentirali su povijesne događaje u svijetu sedamdesetih.

Zatim smo ušli u svijet glazbe i mode 70-ih kroz najpoznatije američke i engleske klubove (Hard Rock Cafe, Max’s Kansas City, CBGB, Wiskey a Go Go, Studio 54, Marquee).

Dramska skupina Prve privatne gimnazije koju čine učenici 1. i 2. razreda izvela je predstavu pod naslovom “Priča o jednoj novoj generacij”. Tema predstave početak je punka u Engleskoj, studentski prosvjedi i učenički otpor sustavu školovanja. Priča je ispričana u formi fizičkog kazališta kroz kolaž tekstova i glazbenih sekvenci koji su obilježili punk kulturu.

U istoj učionici saznali smo o dizajnu, sportu i Zagrebu 70-ih, procvatu informatike, te o znanosti kojoj je poseban doprinos dao naš nobelovac Vladimir Prelog. Učenici su si dali truda da vjerno prikažu automobile koji su u to vrijeme bili popularni. Putem kreativnih plakata filmska je skupina predstavila najpoznatije filmove, glumce i redatelje sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Na kraju su bile upriličene karaoke, na kojima su pjesme iz 70-ih pjevali Nika, Marina, Mirjana, Katarina, Ria, Dora, Tina, Stella, Iva, Vilim i profesori.

Na Otvorenom danu Škole predstavljen je i novi broj lista PPG TIMES, odjeven u novi,finiji dizajn a ako ga još nemate, uskoro ćete ga moći u cijelosti pročitati na našim stranicama.