Skip links

Otvoreni dan u PPG-u

Kao i svake godine, i ove je godine Prvu privatnu gimnaziju pohodio velik broj novinara i novopridošlih kandidata koji su oduševljeno odgledali pripremljeni program. Detalj te atmosfere zabilježen je i u časopisu Glorija.

Program je započeo u 11 sati nakon čega su gosti u učionici 3.razreda pogledali izložbu naslovnica za lektirna djela iz književnosti na engleskom jeziku. Tom prilikom imali su mogućnost rješavanja zabavnog kviza, a najuspješnijima podijeljene su slatke nagrade. Roditelji su bili impresionirani popisom lektirnih djela koja su njihova djeca pročitala na engleskom jeziku. Slijedila je prezentacija projektne nastave učenika prvog razreda koji su htjeli dokazati da lektira može biti zabavna, posebno ona ozloglašena koju predvode djela slavnoga Homera. U sklopu projekta učenici su dva tjedna učili grčki alfabet, prezentirali djelove Ilijade i Odiseje i napokon uobličili kazališnu predstavu u kojoj su svi sudjelovali.

Dio učenika prezentirao je gostima nastavu na putu kao i sve projekte u koje se škola uključila u školskoj godini 2008./2009. Učenici 3.razreda predstavili su projekt “Sjaj i bijeda tri kontinenta; Azija, Afrika, Latinska Amerika”. Na kraju programa predstavljen je školski list “PPG Times” u obliku konferencije za tisak gdje je došla do izražaja domišljatost učenika, ali i nekih roditelja koji su rado odglumili novinare. Budući učenici i njihovi roditelji imali su priliku razgledati prostor škole i razgovarati sa profesorima i učenicima, a i pročitati razmišljanja učenika PPG-a o odnosu učenik – profesor i učenik – učenik.