Dragi učenici, roditelji,

nastavnici,

dragi čitatelji!

Ponosni smo što možemo reći da smo objavili XIV. broj našeg školskog časopisa PPG Times!

Iako je tema našega ovogodišnjeg broja određena mjesecima prije pandemijske situacije, kao rijetko kada poklopio se savršeno nesavršen trenutak objave časopisa temata #živimodrživo s trenutkom u kojem je Zemlja uzela predah. Predah od nas, njezinih najracionalnijih stanovnika. Dok smo mi jačali svijest o važnosti održivoga razvoja, razvijali teorije i tek malim koracima pokušali dosegnuta znanja provoditi u praksi, naš planet uzeo je stvar u svoje ruke i stavio život na pauzu. Naš život, život njegovih najracionalnijih stanovnika. Život drugih bića, flore i faune, bogatiji je, čišći i produktivniji nego ikad, ili barem od prošle Zemljine intervencije. Upravo zbog ove (ne)sretne slučajnosti, osobito smo ponosni i s radošću i nadom u bolje sutra i mudru upotrebu uma predstavljamo vam novi, XIV. broj časopisa PPG Times. Kako bismo pomogli Zemlji u oporavku i dosljedno čuvali globalne ciljeve, ovaj broj časopisa neće biti tiskan.

Temu #živimodrživo obradili smo anketnom procjenom trenutne situacije svijesti o održivom razvoju, intervjuima s ljudima koji na osobit način pridonose boljoj budućnosti Zemlje, neposrednim i virtualnim radionicama, ali i književnim tekstovima i slikovnim savjetima. U tematskoj podjeli rubrika na znanost, kulturu, sport i nastavu pronaći ćete sve aktivnosti koje smo proveli ove nastavne godine, na blizinu, a u zadnje vrijeme, i na daljinu.

Prepuštamo vas uživanju u tekstovima digitalnoga izdanja časopisa uz vjeru da se kao bolji i racionalniji ljudi, osobito motivirani, zdravi i bez obveze o socijalnoj distanci vidimo u rujnu na hodnicima naše male škole za velika znanja!

Uredništvo

Kažu da broj 13 donosi nesreću, no mi se s time ne možemo složiti… Upravo smo objavili 13. broj našeg školskog časopisa: PPG Times.

Glavni temat cijelog izdanja je tema koja se posljednje polugodište provlači kroz mnoge naše radionice i predavanja, a to je ljubav. Gledajući znakove ljubavi posvuda oko nas, te razmišljajući o neiscrpnosti te teme, odlučili smo ispitati zašto kažu da je ljubav najvažniji osjećaj na svijetu. U tematu možete pročitati kako naši učenici i profesori opisuju ljubav, a znanstveno stajalište proučiti u intervjuu koji smo napravili s našom profesoricom psihologije Anom Ribarić Gruber. Da biste otkrili što smo vam još pripremili, zavirite sami u novi PPG Times.

Nadamo se da će vas ova tema potaknuti da razmislite o ulozi ljubavi te, još važnije, o načinima kako ljubav dijeliti.

PPG Times: Ljubav možete preuzeti ovdje:

PPG TIMES 2019.

Istražite i kako je PPG Times izgledao 2014. godine:

PPG Times 2014.