PPG TIMES: Dobre vibracije

Ponosni smo što možemo reći da smo objavili XVI. broj našeg školskog časopisa PPG Times!

Nakon vrlo dinamične 2021. godine, odlučili smo na trenutak se zaustaviti i posvetiti se “dobrim vibracijama”, temi najnovijeg broja našeg časopisa. U ovogodišnjem smo broju pokušali otkriti kako se opustiti, otpustiti negativne misli i prigrliti one pozitivne koje naš život čine ljepšim. O navedenoj smo temi razgovarali sa stručnjacima, no drage smo volje međusobno podijelili i naša osobna iskustva.

U dvama velikim intervjuima čitajte o tome kako stvoriti “sadržaj za srce”, promijeniti sebe i nositi se sa stresom današnjice te kako pisanjem osvijestiti vlastiti proces odrastanja.

Pronađite glazbene top-liste pojedinih razreda, prepoznajte kućne ljubimce svojih profesora te otkrijte tajne istočnjačkih vještina opuštanja.

Zavirite u naš tradicionalni, ali uvijek inovativan interdisciplinaran dan i prisjetite se što sve znate o bontonu i njegovim mijenama u vremenu i različitim kulturama. Pritom nemojte smetnuti s uma da se, poput nas, učenjem možete i odlično zabaviti.

U tematskoj podjeli rubrika na nastavu, kulturu, sport i znanost pronaći ćete sve aktivnosti koje smo proveli tijekom nastave. A njih je stvarno mnogo!

Sigurni smo da ćete čitajući novi, digitalni, broj PPG Timesa osjetiti naše “dobre vibracije”.

Opustite se i uživajte u stranicama koje su pred vama!

Uredništvo

Dragi učenici, roditelji, nastavnici, dragi čitatelji!

Ponosni smo što možemo reći da smo objavili XV. broj našeg školskog časopisa PPG Times!

Prethodna školska godina bila je izazovna za sve nas, a ni ova nije mnogo bolja – osim što smo je dočekali spremniji, bolji i snažniji! No i u teškim trenucima svatko od nas u nečemu nalazi snagu, a za mnoge to je upravo glazba. Ona podiže naše raspoloženje, umiruje nemiran duh, opušta nas i pruža utjehu. Bez obzira na glazbeni žanr koji preferirate, sigurno ste i sami iskusili ljekovitu moć glazbe. Upravo je glazba tema našega ovogodišnjeg, XV. broja časopisa PPG Times.

Čitajući sve što smo vam pripremili, uvjerit ćete se da su naši PPG-ovci veliki ljubitelji glazbe! Tome svjedoči anketa o pohađanju  glazbene škole i izjave naših učenika o glazbi, a donosimo vam i brojne druge zanimljive i korisne sadržaje. Pročitajte čak dva intervjua, pogledajte kako se glazba razvijala kroz povijest, saznajte što je muzikoterapija i kako glazba utječe na čovjeka, upoznajte naše omiljene pjevače i bendove… i još mnogo toga!

U tematskoj podjeli rubrika na nastavu, kulturu, sport i znanost pronaći ćete sve aktivnosti koje smo proveli tijekom nastave uživo, ali i na daljinu. Glazba je bila tema i našega ovogodišnjeg, sada već tradicionalnog, Interdisciplinarnog dana u PPG-u: provjerite kako smo se zabavili i što smo sve naučili!

Uživajte u čitanju digitalnog izdanja našeg časopisa – i pritom obavezno pustite svoju omiljenu glazbu. 😊

Uredništvo

Dragi učenici, roditelji,

nastavnici,

dragi čitatelji!

Ponosni smo što možemo reći da smo objavili XIV. broj našeg školskog časopisa PPG Times!

Iako je tema našega ovogodišnjeg broja određena mjesecima prije pandemijske situacije, kao rijetko kada poklopio se savršeno nesavršen trenutak objave časopisa temata #živimodrživo s trenutkom u kojem je Zemlja uzela predah. Predah od nas, njezinih najracionalnijih stanovnika. Dok smo mi jačali svijest o važnosti održivoga razvoja, razvijali teorije i tek malim koracima pokušali dosegnuta znanja provoditi u praksi, naš planet uzeo je stvar u svoje ruke i stavio život na pauzu. Naš život, život njegovih najracionalnijih stanovnika. Život drugih bića, flore i faune, bogatiji je, čišći i produktivniji nego ikad, ili barem od prošle Zemljine intervencije. Upravo zbog ove (ne)sretne slučajnosti, osobito smo ponosni i s radošću i nadom u bolje sutra i mudru upotrebu uma predstavljamo vam novi, XIV. broj časopisa PPG Times. Kako bismo pomogli Zemlji u oporavku i dosljedno čuvali globalne ciljeve, ovaj broj časopisa neće biti tiskan.

Temu #živimodrživo obradili smo anketnom procjenom trenutne situacije svijesti o održivom razvoju, intervjuima s ljudima koji na osobit način pridonose boljoj budućnosti Zemlje, neposrednim i virtualnim radionicama, ali i književnim tekstovima i slikovnim savjetima. U tematskoj podjeli rubrika na znanost, kulturu, sport i nastavu pronaći ćete sve aktivnosti koje smo proveli ove nastavne godine, na blizinu, a u zadnje vrijeme, i na daljinu.

Prepuštamo vas uživanju u tekstovima digitalnoga izdanja časopisa uz vjeru da se kao bolji i racionalniji ljudi, osobito motivirani, zdravi i bez obveze o socijalnoj distanci vidimo u rujnu na hodnicima naše male škole za velika znanja!

Uredništvo

Kažu da broj 13 donosi nesreću, no mi se s time ne možemo složiti… Upravo smo objavili 13. broj našeg školskog časopisa: PPG Times.

Glavni temat cijelog izdanja je tema koja se posljednje polugodište provlači kroz mnoge naše radionice i predavanja, a to je ljubav. Gledajući znakove ljubavi posvuda oko nas, te razmišljajući o neiscrpnosti te teme, odlučili smo ispitati zašto kažu da je ljubav najvažniji osjećaj na svijetu. U tematu možete pročitati kako naši učenici i profesori opisuju ljubav, a znanstveno stajalište proučiti u intervjuu koji smo napravili s našom profesoricom psihologije Anom Ribarić Gruber. Da biste otkrili što smo vam još pripremili, zavirite sami u novi PPG Times.

Nadamo se da će vas ova tema potaknuti da razmislite o ulozi ljubavi te, još važnije, o načinima kako ljubav dijeliti.

PPG Times: Ljubav možete preuzeti ovdje:

PPG TIMES 2019.

Istražite i kako je PPG Times izgledao 2014. godine:

PPG Times 2014.