Prhko tijesto:
30 dag brašna
20 dag margarina
4 žumanjka
prašak za pecivo
Tekuće tijesto:
4 bjelanjka
15 dag šećera
3 jogurta
2 vrhnja
2 vanilin-šećera
4 žlice brašna
šećer za posipavanje
Priprema:
Od brašna, margarina, žumanjka i malo praška za pecivo umijesite tijesto. Ostavite ga da se malo ohladi, pa neštoviše od polovice naribajte na namašćen pleh (veličina pleha 19×32 cm). Preko toga prelijte tekuće tijesto i po njemu naribajte preostalo prhko tijesto. Pecite oko 1 sat na 1800 C. Ohlađenu pitu posipajte šećerom.
Priprema tekućeg tijesta:
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a jogurt, vrhnje, šećer i vanilin-šećer zajedno izmješajte. U tu smjesu lagano dodajte naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka.
Nakon pečenja isključite pećnicu, na pola je otvorite i ostavite kolač u njoj još oko 10 minuta.