Skip links
ppg-default-cover

Bebina pita s jogurtom (Mateja Matjačić)

Prhko tijesto:

30 dag brašna
20 dag margarina
4 žumanjka
prašak za pecivo

Tekuće tijesto:

4 bjelanjka
15 dag šećera
3 jogurta
2 vrhnja
2 vanilin-šećera
4 žlice brašna
šećer za posipavanje

Priprema:

Od brašna, margarina, žumanjka i malo praška za pecivo umijesite tijesto. Ostavite ga da se malo ohladi, pa neštoviše od polovice naribajte na namašćen pleh (veličina pleha 19×32 cm). Preko toga prelijte tekuće tijesto i po njemu naribajte preostalo prhko tijesto. Pecite oko 1 sat na 1800 C. Ohlađenu pitu posipajte šećerom.

Priprema tekućeg tijesta:

Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a jogurt, vrhnje, šećer i vanilin-šećer zajedno izmješajte. U tu smjesu lagano dodajte naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka.

Nakon pečenja isključite pećnicu, na pola je otvorite i ostavite kolač u njoj još oko 10 minuta.