Sjajno treće mjesto na našem božićnom natjecanju u pripremi kolača osvojile su Ema Opačak i Helena Rigler ovom ukusnom čokoladnom tortom. Čestitamo!
Sastojci:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 3 žlice glatkog brašna
- 3 žlice kakaa
- 1 dl ulja
- 1 dl mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 0,5 Hole slatkog vrhnja
- 25 dg čokolade za kuhanje
Priprema biskvita:
Od bjelanjaka istucite snijeg. Izmiksajte žutanjke sa šećerom dok sve ne postane pjenasto te u tu smjesu dodajte lagano mlijeko, ulje, kakao, brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Pecite na 180 stupnjeva 20-25minuta. Kad je biskvit pečen pustiti ga da se ohladi i za to vrijeme pripremite kremu.
Na laganoj vatri postepeno otopite čokoladu za kuhanje u Hole slatkom vrhnju. Maknite s vatre kada zakipi i prelijte još vruće po biskvitu. Stavite sve hladiti u hladnjak.
Dobar tek!
U našoj fotogaleriji provjerite kako je prošlo natjecanje u pripremi božićnih kolača.