Skip links
Dina Jelenčić PPG prva privatna gimnazija zagreb

Dina Jelenčić

Dina je učenica za koju se “iz aviona” vidjelo da je “prirodnjak”, stoga nas nimalo ne čudi što je upisala i u roku završila Veterinarski fakultet. Topla, draga i brižna, uvijek je imala vremena pomagati kolegama iz razreda. Pogotovo nam je drago zbog odnosa koji je s njima uspostavila i što su postali odlični prijatelji jer se u Prvu privatnu gimnaziju upisala tek kasnije. S posebnim ponosom gledamo na bivše učenike koji svoj posao doživljavaju kao ljubav jer u njima vidimo odraz i našeg odnosa prema njima.

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Sjećam se da sam došla prvi dan u školu i bojala se kako će me prihvatiti učenici i profesori jer dolazim iz druge škole, ali nisam ni sanjala da bi moglo proći tako bezbolno i lijepo. Svi su mi pomogli da se prilagodim na najbolji mogući način i završim školu s predivnim sjećanjima i osmijehom na licu. Jedno od ljepših sjećanja na mi je ostao i dan škole, pripreme oko dana škole, izrada ukrasa, plakata, uređivanje škole i samo druženje s kolegama iz razreda.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Jedna od najvećih, ako ne i najveća prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji je individualnost, odnosno mogućnost da se profesori posvete svakom učeniku pojedinačno. Svakako bih istaknula i izvrsne pripreme za maturu koje su mi pomogle da mi matura prođe bezbolno.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon mature upisala sam Veterinarski fakultet u Zagrebu, koji sam završila u roku. Na fakultetu sam sudjelovala u radu studenskih udruga te sam volontirala tri godine na Klinici za porodništvo i reprodukciju, gdje sam sudjelovala u dnevnom i noćnom radu klinike. Nakon završetka studiranja mislila sam da ću se ostatak života baviti veterinom i pomagati životinjama, ali mi se pružila prilika da radim na kliničkim istraživanjima te sam to prihvatila i nikad nisam zažalila. Trenutno radim posao koji volim i koji me ispunjava.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Svojim najvećim uspjehom smatram završetak fakulteta u roku, nakon toga i zaposlenje na poslu koji volim.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

I dalje ću nastojati biti najbolja verzija sebe. Trenutno radim posao koji volim i koji me ispunjava tako da su mi daljnji planovi vezani uz usavršavanje i napredovanje u poslu.

6. Što te najviše veseli?

Najviše me veseli kada se moj rad i trud isplate i kada mi ostane slobodnog vremena koje mogu potrošiti na svoje hobije, druženje s prijateljima i dečkom, šetnje, putovanja…

7. Što bi ti poručila/savjetovala našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Poručila bi im da nikad ne odustaju od sebe i svojih snova i ciljeva jer možda se ponekad put do cilja čini jako trnovit, ali uvijek se isplati.