Skip links

Doznajte koje smo predstave i filmove gledali te sve o književnoj debati u kojoj smo sudjelovali

Obrazovanje nije vezano samo uz učionicu. Zato smo potražili zanimljive kazališne komade, kino-projekcije i književne debate koji su bili idealna prilika za učenje, ali i zabavu.  

Bili smo u kinu i gledali film „Radikalno“ redatelja Christophera Zalle. Ova dirljiva priča, zasnovana na stvarnim događajima, osvojila je naše srce svojom zarazno optimističnom porukom o nadi i prilikama. Ovaj film, koji je na Sundanceu osvojio nagradu publike, dobio je i našu toplu preporuku!

Kino-radikalno

 

Gledali smo predstavu „Euforija“ u ZeKaeMu

Uz to, posjetili smo kazalište ZeKaeM gdje smo uživali u predstavi „Euforija“. Ova je inovativna predstava autorski projekt Ksenije Zec i donosi svijet generacije Z na pozornicu kroz jedinstvenu tehniku glume inspiriranu životinjama. Naši mladi glumci sjajno su se snašli u ovoj kreativnoj interpretaciji, što je dodatno oplemenilo njihovo umjetničko iskustvo.

Sudjelovali smo na književnoj debati „Potrči doktora“

Posebno smo ponosni na naše učenike koji su sudjelovali u književnoj debati Dječje knjižnice Medveščak “Potrči doktora“, na temelju pripovjetke Zorana Ferića. Eva, Nia, Tia i Petra su briljirale svojim argumentima te su osvojile čak tri nagrade, što je izuzetno priznanje za njihov trud i talent. Čestitamo im i njihovoj mentorici, prof. Maji Vrkić, na izvrsnom uspjehu!

Cilj ove debate je poticanje čitanja i kvalitetna rasprava, a projekt je osmišljen u suradnji i konzultacijama s Hrvatskom debatnom reprezentacijom koja je ove godine u Vijetnamu Hrvatskoj osigurala prvo mjesto u kategoriji zemalja kojima engleski nije materinski jezik.
 
Ove aktivnosti nisu samo prilika za zabavu i druženje, već i poticaj za razvijanje kritičkog mišljenja, umjetničkog izražavanja i timskog rada. Uz podršku naše škole i mentora, naši učenici nastavljaju rasti i ostvarivati odlične rezultate.