Skip links
Edita Krmpotić PPG prva privatna gimnazija zagreb

Edita Krmpotić

Naše drage učenice Edite rado se sjećamo kao marljive, vrijedne i odlučne osobe. Uvijek je znala organizirati kolege iz razreda, a najviše su joj odgovarali prirodni predmeti. Nije ni čudo da je upravo u tom smjeru krenula nakon gimnazije, kada je upisala smjer Primijenjene kemije na FKIT-u.

Doznajte kako je tekao njen profesionalni put nakon mature u Prvoj privatnoj gimnaziji.

Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

S radošću i smješkom prisjećam se svojih srednjoškolskih dana. Svaka godina po nečemu mi je bila posebna, a dane su mi uvelike olakšali i uljepšali predivni i zabavni ljudi iz razreda, od kojih neke i danas imam u životu.

Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Kao prednost školovanja u PPG-u istaknula bih individualni pristup profesora, mogućnost konzultacija, širok izbor jezika i velik broj drugih aktivnosti koje se nude mimo programa. Za mene su to posebno bili uredništvo u školskim novinama i pripreme za polaganje certifikata iz engleskog jezika koji su mi kasnije puno značili.

Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon mature upisala sam svoj prvi izbor, Primijenjenu kemiju na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. I dalje sam zahvalna profesorici Katici Supini koja je u meni prepoznala potencijal za taj preddiplomski studij. Diplomski studij odlučila sam upisati u Velikoj Britaniji, gdje sam završila Farmakologiju i otkriće lijekova na jednom od top 10 sveučilišta, Sveučilištu Coventry. Trenutno radim kao motritelj kliničkih ispitivanja, što je za mene idealni smjer nakon što sam znanje i sposobnosti proširila studijem vani.

Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Moj najveći uspjeh zasigurno je uspješno završen diplomski studij u Engleskoj, za koji sam dobila i stipendiju. To je također bio moj najriskantniji potez s kojim sam najviše izašla iz zone komfora. Mogu samo reći da mi se definitivno isplatilo.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Planiram sve uloženo u sebe i svoje obrazovanje iskoristiti na najbolji mogući način. I dalje učim od mnogih oko sebe izvlačeći maksimum te se nadam da ću dospjeti tamo gdje sam naumila.

Što te najviše veseli?

Najviše me veseli kada vidim da sam ostavila pozitivan utjecaj na druge i da ih potičem da budu najbolja verzija sebe.

Što bi ti poručila našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Vjerujte u sebe i samo nebo je granica!