Skip links
Euroscola PPG prva privatna gimnazija zagreb

Euroscola

Školski tim Prve privatne gimnazije sastavljen od pet učenika sudjelovao je u prednatjecanju za program Europskog parlamenta EUROSCOLA.

Šima, Laura, Antonio, Fran i Toma sučeljavali su se s još 20 zagrebačkih škola i spretno odgovarali na pitanja o poznavanju tema i činjenica Europskog parlamenta, Europske unije i budućnosti koja nas očekuje kao najnovije članice Europske unije.

Od natjecatelja se očekivala uvjerljivost izlaganja i sigurnost u nastupu kao i samostalnost u mišljenju i argumentirano iznošenje stavova. Pokazali su spoobnost komuniciranja na engleskom jeziku i snalažljivost u timskom radu.

Naši su učenici govorili o Europskoj uniji, njezinoj budućnosti i promjenama, perspektivi proširenja EU za zemlje iz regije, najvažnijim tezama euroskeptika, utjecaju Grčke na politiku i gospodarstvo EU te koliko Hrvatska iskorištava EU fondove.

Nagrada je bila odlazak u Europski parlament u Strassbourg koju nažalost nismo osvojili, ali nismo ni bili razočarani. Tijekom priprema, a i za vrijeme samog natjecanja puno smo naučili, družili se i imali priliku osjetiti o kojim važnim pitanjima odlučuju zastupnici u Europskom parlamentu. Čestitamo svima i veselimo se novoj EUROSCOLI.