Skip links

Filip Štimac

Naš dragi Filip Štimac pokazao se tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja kao izrazito marljiv i odgovoran učenik. Njegovom šarmu bilo je teško odoljeti, pogotovo ženskoj populaciji učenika. Nikad nećemo zaboraviti njegovu kultnu ulogu zavodnika u školskoj predstavi s motivima Molièreovih komedija, koju je vrlo uvjerljivo odglumio. U nekoliko je navrata vodio i školske priredbe te smo bili uvjereni da će netko tko je toliko karizmatičan i siguran u sebe daleko dogurati u životu. To se i obistinilo, jer Filip je danas uspješan mladi doktor stomatologije nadomak specijalizacije iz oralne kirurgije. Njegova ambicija, kontinuiran rad na svom obrazovanju i veliki entuzijazam, ljubav i predanost poslu koji radi pokazuje da stomatologija nije samo njegov posao, već i pravi poziv. Filipe, sretno sa specijalizacijom! Jako smo ponosni na tebe!

U poslu :)

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Odlično društvo, super razrednica, ali i puno učenja.

2. Što bi istaknuo kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Mali broj učenika po razredu i individualni pristup svakom učeniku.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirao?

Nakon završene gimnazije, upisao sam Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, čime sam nastavio dugogodišnju obiteljsku tradiciju. Nakon završenog fakulteta, godinu dana sam stažirao su Domu zdravlja u Zaprešiću. Od 2008. godine radim u Dr.med.dent. Štimac centru stomatologije, obiteljskoj ordinaciji sa dugogodišnjom uspješnom praksom, koja je jedan od najprogresivnijih centara stomatologije u Hrvatskoj. Orijentirajući se na oralnu kirurgiju sa implantologijom i estetsku cad-cam stomatologiju, 2010. osnovao sam cad-cam laboratorij gdje radim kao voditelj laboratorija. Uz pohađanje mnoštvo domaćih i inozemnih kongresa, simpozijuma kao i radionica iz prakse dentalne medicine i oralne kirurgije, trudim se neprestano uvoditi nove tehnologije u svakodnevni rad Dr.med.dent. Štimac centra stomatologije. Sudjelovao sam i u brojnim humanitarnim makeover-ima koji su dali veliki doprinos razvoju moje obiteljske ordinacije. 2013. započeo sam sa specijalizacijom iz oralne kirurgije nakon koje ću, sa planiranim završetkom 2016. godine, steći titulu specijalista oralne kirurgije i implantologije.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Uskoro, kada položim specijalistički ispit, završetak mog službenog školovanja biti će definitivno i moj najveći uspjeh!

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Nastaviti putem koji sam odabro još kao dijete: vraćati osmjehe na lica ljudi.

6. Što te najviše veseli?

Aktivno se bavim fotografijom što me opušta i veseli.

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Kada misliš da ti je teško samo se osvrni oko sebe i biti će ti puno lakše!