Skip links
Fini kolač od čokolade i višanja (prof. Elma Kerić) PPG prva privatna gimnazija zagreb

Fini kolač od čokolade i višanja (prof. Elma Kerić)

Sastojci

Za tijesto :
225 g maslaca
200 g tamne čokolade
6 jaja
300 g šećera
1 vanilin šećer
375 g brašna
3 ravne žličice praška za pecivo
1 staklenka višanja
50 g nasjeckane ili naribane čokolade
po želji 200 g nasjeckanih oraha

Za tijesto rastopite maslac i razlomljene komade tamne čokolade. Ostavite da se masa ohladi. U posudu stavite jaja i dobro ih izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte i umiješajte u dva navrata na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte smjesu čokolade i maslaca (te po želji orahe). Tijesto izlijte u lim obložen pek-papirom i poravnajte. Višnje dobro ocijedite i rasporedite po tijestu Pospite naribanu ili nasjeckanu čokoladu po višnjama. Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.