Skip links
Išli smo tragovima Šenoe povodom Svjetskog dana knjige PPG prva privatna gimnazija zagreb

Išli smo tragovima Šenoe povodom Svjetskog dana knjige

U sklopu aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, odlučili smo provesti jedno popodne na Šenoinom tragu. Tako smo se uputili u razgledavanje mjesta na kojima je August Šenoa boravio kada je živio i radio u Zagrebu.

Na čelu sjajno vođene tura „Vazda moj Zagreb“, gospođa Jasmina Reis iz udruge „Svi naši Šenoe“ otkrila nam je mnoge pojedinosti iz života našeg slavnog pisca, a mnoge od njih nismo nikada čuli. Vidjeli smo gdje se August Šenoa rodio i gdje je radio. Čak smo posjetili mjesto gdje je kao 11-godišnjak režirao svoju prvu predstavu, na obali nekadašnjeg potoka Medveščak kod Puževe ulice (danas Jurišićeve). Posjetili smo i kip Dore Krupićeve na Kamenitim vratima

Znate li koje je puno ime našeg slavnog romanopisca, pripovjedača, pjesnika, kritičara, dramaturga i novinara? Augustus Johannes Nepomuk Eduardus Schönoa.

Udruga “Svi naši Šenoe” organizator je ove ture, a osnovana je sa svrhom štovanja lika, djela i baštine hrvatskog književnika Augusta Šenoe i članova njegove obitelji koji su neizostavni dio povijesti hrvatske književnosti, kazališta, povijesti umjetnosti, slikarstva, leksigografije i pedagogije. Hvala im na prekrasnom uvidu u život i djelo našeg glasovitog Šenoe!

Zavirite u našu fotogaleriju.