Skip links
Kako smo se proveli na našem božićnom druženju PPG prva privatna gimnazija zagreb

Kako smo se proveli na našem božićnom druženju

Hvala vam što ste se u tako velikom broju odazvali na naše božićno druženje. Proslavili smo kraj prvog polugodišta i obilježili božićne blagdane ugodnim druženjem svih učenika i roditelja – onih sadašnjih, ali i bivših.
 
Hvala svim učenicima i profesorima koji su se i ove godine potrudili i pripremili nam jako fine kolače, a još više hvala svima koji su kolače kupili! Jako nas veseli što ste se ove godine posebno uključili u našu prodaju s plemenitim ciljem – prikupljeno je sredstava kao niti jedne godine do sada: rekordnih 5700 kn, a uskoro ćemo tim novcem kupiti donje rublje i čarape za beskućnike – štićenike Caritativne pučke kuhinje Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga. One kolače koje nismo prodali skupili smo nakon božićnog sajma te odnijeli korisnicima pučke kuhinje, kako bi im barem malo uljepšali blagdane.
 
Božićne kolače nismo samo prodavali – održali smo natjecanje za najfiniji kolač! I ove se godine prijavilo jako puno učenika i profesora za tradicionalno natjecanje u božićnim kolačima, u sklopu našeg božićnog sajma. Stručni žiri nije imao nimalo lak zadatak jer su trebali probati SVE kolače i odabrati tri najbolja kolača.
Na čelo žirija ove je godine zasjeo bivši učenik naše školice Alan Žižak Gvozdenović, student gastronomije. Njegovom timu kušača kolača pridružili su se i predstavnici svih razreda te oformili pravu radnu skupinu koja je isprobala svaku slasticu stavljenu pred njih. Evo kako su presudili:
 
3. mjesto: torta Bakina mašta Tene P. iz 1.a
2. mjesto: Čokoladna torta Mateja T. iz 1.b
1. mjesto: raspucanci Lorisa A. iz 2.b.
 
Naš školski bend posebno nas je uveo u blagdansko raspoloženje, a dobra zabava se nastavila uz DJ-a, našeg Marka P. iz 4.b razreda.
Posljednji tjedan nastave održali smo natjecanje u najljepše okićenoj učionici škole (titulu je odnio 3.a razred zbog kreativnog ukrašavanja), a posljednji dan nastave prvog polugodišta održali smo izbor za najružniji božićni pulover! U ozbiljnoj konkurenciji loših božićnih džempera nagradu za najnajnajružniji božićni pulover zaslužio je Mark Kristijan iz 2.a razreda!
 
U našoj školi održali smo i pravi pub kviz „Koliko znaš o PPG-u?“. Posebno nam je drago što su se kvizu osim predstavnika svih razreda i profesora pridružili i naši bivši učenici. Od 11 timova upravo su „bivši“ zasjeli na treće mjesto; drugo mjesto je pripalo ekipi Kvazar 4.b razreda, a titulu najbolje ekipe PPG-a odnijeli su Los profesores! Čestitamo svim natjecateljima!
 
Osim što smo imali priliku podružiti se s našim učenicima i njihovim roditeljima, posebno nam je drago što su nas posjetili i bivši PPG-ovci. Uvijek nam navraćaju za vrijeme božićne proslave i prisjećaju se školskih anegdota i lijepih trenutaka koje pamte iz svojih đačkih dana. Ove smo godine s njima ostali u ugodnom druženju do predvečer.
 
Još jednom vam hvala što ste uljepšali naše božićno druženje!
Zavirite u našu fotogaleriju.