Skip links
Održali smo edukaciju za profesore u našoj školi PPG prva privatna gimnazija zagreb

Održali smo edukaciju za profesore u našoj školi

Za vrijeme božićnih blagdana i zimskih praznika naši profesori nisu stali. Iskoristili su priliku kada nema nastave i prisustvovali edukaciju u našoj školi.
PPG profesori predstavili su rad svojih aktiva i s kolegama podijelili primjere dobre prakse. Svima su pružili uvid u različite metode rada te na taj način inspirirali kolege da u svoj rad unesu neke novine i osvježe svoj pristup radu.
Ponekad je i profesorima potrebno dodatne motivacije. Zbog toga nam je, kao uvijek dragi gost-predavač, došao izv. prof.dr.sc. Predrag Pale s FER-a koji je održao inspirativno predavanje za profesore kako bi ih potaknuo da rasplamsaju svoj plamen motivacije i budu primjer svojim učenicima.
U svom se predavanju dotaknuo puno primjera dobre prakse i metoda kako si profesori mogu sami pomoći i izvući ono najbolje iz sebe, a sve kako bi mogli biti tu za svoje učenike i njih inspirirati na učenje, rad i rezultate. Profesorima je zadao i „malu zadaću“: izazvao ih je da izađu iz svoje zone komfora te od idućeg tjedna naprave u privatnom i poslovnom životu nešto novo ili drugačije.
Osim izv. prof.dr.sc. Predraga Pala i naš je školski psiholog, prof. Bruno Bencarić, održao zanimljivo i poučno predavanje za profesore na temu održavanja mentalne higijene i kako se nositi sa stresnim situacijama. Objasnio je profesorima kako se mogu brinuti o svom psihičkom zdravlju, prepoznati stres, razumjeti njegove posljedice i djelovati na njega. U svom drugom dijelu predavanja prof. Bencarić se dotaknuo nekoliko metoda i tehnika kojima profesori mogu pomoći učenicima ako se nađu u izazovnoj situaciji.
Hvala profesorima Pali i Bencariću na sjajnim i inspirativnim predavanjima.