Skip links
Krčka torta (prof. Maja Breitenfeld) PPG prva privatna gimnazija zagreb

Krčka torta (prof. Maja Breitenfeld)

Tijesto:
Miksati 4 žumanjka (jedan po jedan) s 4 ravne žlice smeđeg šećera. Dodati 3 vrhom pune žlice kakaa. Polako pjenjačom dodavati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći u pećnici 10-15 minuta na 180oC.

Krema:
U vodenoj kupelji otopiti 40dkg crne čokolade, dodati 10 dkg putra i 1dl orahova likera.
Posebno zagrijati 4 dl vrhnja za šlag, maknuti s vatre i dobro promiješati u gustu masu pjenjačom.

Tijesto ostaviti u modlu i nakon što se malo ohladi, pošpricati orahovim likerom i lagano staviti pripremljenu vruću kremu.
Sve ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak. Kada se potpuno stisne izvaditi tortu.
Servirati uz (Veronikin) šlag i šumsko voće.
Dobar tek!