Sastojci
Kora:
- 4 bjelanjka
- prstohvat soli
- 80 g šećera
- 20 g brašna
- 8 g pečenih, mljevenih lješnjaka
Nadjev:
- 8 žumanjaka
- 120 g šećera
- 50 g brašna
- 170 g mlijeka
- 90 g čokolade za kuhanje
- 110 g maslaca
Ostalo:
- 30-ak pečenih, mljevenih lješnjaka
Priprema
- U bjelanjke dodati prstohvat soli i dobro umiješati. Polako dodavati šećer i miješati dok se ne dobije čvrst snijeg. Lagano dodati mljevene, pečene lješnjake i 20 g brašna te umiješati žlicom.
- U posudu za pečenje veličine 30×20 cm, namazanu i posutu brašnom, usipati istučene bjelanjke. Peći 20 minuta na 180 stupnjeva. Probati čačkalicom je li gotovo.
- Za to vrijeme napravite nadjev. Umiješajte 8 žumanjaka sa 120 g šećera te dodajte 50 g brašna i 170 g mlijeka. Kuhajte na pari uz neprestano miješanje. Dodajte 90 g čokolade za kuhanje i kuhajte dok se nadjev ne zgusne. Kada se ohladi dodajte 110 g maslaca i sve zajedno dobro promiješajte mikserom.
- Nadjev premažite preko ohlađene kore te odozgo pospite sa 30-ak grama mljevenih i pečenih lješnjaka. Ostavite da se ohladi.
- Narežite na kocke i uživajte.