Skip links
Ljetne online radionice u PPG-u PPG prva privatna gimnazija zagreb

Ljetne online radionice u PPG-u

Potaknuti uspješno provedenom nastavom na daljinu, u Prvoj privatnoj gimnaziji smo učenicima odlučili ponuditi i ljetne online radionice. Naime, proteklih smo mjeseci svi s odličnim položili rad na daljinu: profesori su u kratkom roku uspješno ovladali novim digitalnim alatima, a učenici su postali aktivniji, više su se trudili, redovito se javljali te su svoje zadaće izvršavali savjesno i s puno odgovornosti.

S obzirom na specifično ljeto pred nama, odlučili smo PPG-ovcima ponuditi šest ljetnih online radionica, koje će se održati nakon kraja nastavne godine: u razdoblju između 18. lipnja i 3. srpnja. Radionice su: Napredna informatika, English Debate Club, Kreativno pisanje, GeoGebraonica, Kemija u kuhinji i Likovna radionica.

Napredna informatika (prof. Božurić)

Želiš li doznati više o instalaciji i podešavanju aplikacije za pisanje programa u C jeziku, algoritmima, grananju u programu ili o jednodimenzionalnim poljima te ovladati naredbama ponavljanja ili pisanjem programa koji sadrže elemente grafike? Tada je radionica napredne informatike prava stvar za tebe!

English Debate Club (prof. Cecelja)

Voliš engleski, ali nemaš ga priliku dovoljno pričati? Zanimaju te različite teme i želiš o njima raspravljati u krugu vršnjaka, a usput dovesti strani jezik na visoki nivo? Pridruži se debatnom klubu na engleskom, uživaj u zanimljivim raspravama i razvijaj svoje kritičko mišljenje!

Kreativno pisanje (prof. Kvasina)

Želiš pomicati granice i dati mašti priliku? Radionice kreativnog pisanja omogućit će ti pronalaženje ravnoteže između forme i sadržaja i prenošenje unutarnjeg “ja” na papir. Kreativno pisanje predstavlja vještinu koja se usavršava čitanjem, vježbanjem, ispravljanjem i radom na vlastitom tekstu. Tijekom cijeloga procesa polaznici spontano usvajaju zakonitosti književnoga teksta, šire svoje obzore i postaju čitatelji, pisci i kritičari. Otkrivanje vlastitih mogućnosti i nebrojenih kombinacija riječi i slova u književni tekst osobite su dobrobiti za one koji, osim čitati, žele biti čitani.

GeoGebraonica (prof. Lukić)

Otkrij čari matematike na malo drugačiji način! Uz GeoGebru, besplatan online program dinamične geometrije, nauči vizualizirati geometriju (planimetriju i stereometriju), ali i algebru, aritmetiku, trigonometriju te funkcije. Većina matematičkih zadataka može se vizualizirati, a vizualizacija nam pomaže lakše shvatiti matematički problem, sam proces rješavanja problema i njegovo rješenje. Osim vizualizacije, u GeoGebri možeš simulirati različite procese, postavljati hipoteze i dokazivati tvrdnje, samostalno otkrivati nova znanja, uvježbavati matematičke procedure… Ako želiš lakše razumjeti jednadžbe i nejednadžbe, funkcije, trigonometriju, geometriju ravnine i prostora, pridruži nam se u ljetnoj online GeoGebraonici!

Kemija u kuhinji (prof. Kerić)

Kako kuhanjem i pripremom najrazličitijih jela, od vrlo jednostavnih do vrlo složenih, koristimo znanja usvojena na kemiji? Kako u kuhinji primjenjujemo kemijske zakonitosti, a da često toga nismo svjesni?

Likovna radionica (prof. Marović)

Kreativac si i želiš izraziti svoj osjećaj za estetiku, razviti maštu, ali i pojačati samopouzdanje i samostalnost? Na likovnoj radionici možeš sve to kroz kreativno stvaranje raznim tehnikama rada. Sve što ti treba su olovka, flomasteri, bijeli papir, aluminijska folija, kolaž i ambalažni materijal. Istraživat ćemo fantastična bića iz likovnih djela, autoportret, prostor, svjetlost i boju, linearne strukture te simetriju i ritam uz podršku filmskih sekvenci i glazbenih isječaka. Radovi nastali na radionici bit će izloženi u prostoru škole.

Veselimo se ispunjenom i aktivnom ljetu!