Skip links

Marija Kević

Našu dragu Mariju pamtimo kao izrazito vedru i temperamentnu učenicu, punu energije kojom je pokretala cijeli razred, a očito joj je dobro poslužila i nakon mature jer za tako mladu osobu ima niz impresivnih ostvarenja. Od studija u Londonu i San Franciscu do planova za pokretanje vlastitog posla prije tridesete, Marija već sad jasno pokazuje da će ju ambicija i želja da uloži u svoje znanje daleko dovesti.

 width=

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?
Srednjoškolske dane u PPG-u pamtim prije svega po nastavi na putu. Najzanimljivije priče kojih se uvijek rado sjetim su uglavnom s putovanja koja su prije svega bila edukativne prirode, te u svrhu boljeg upoznavanja ostalih učenika u školi.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?
Prednost je svakako veća posvećenost profesora prema učenicima kako bi sto bolje usvojili gradivo. Sljedeće bi navela učenje stranih jezika koji su danas neminovni za ostvariti neki veći uspjeh nakon srednje škole.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?
Upisala sam Ekonomski Fakultet u Zagrebu te sam se na trećoj godini prebacila u London na London Metropolitan University (smjer International Business) što je definitivno bila jedna od boljih životnih odluka. Nakon toga vratila sam se u Hrvatsku gdje sam radila u turizmu u obiteljskoj firmi. Tri godine kasnije, kada sam stekla dovoljno radnog iskustva, upisala sam Master of International Marketing- Hult Business School u San Francisco-u. U SAD-u sam dobila posao no zbog ljubavi i naših zajedničkih ciljeva odlučila sam se ponovo vratiti u Hrvatsku, ali ne za stalno.. 🙂

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?
Za sada mi je najveći uspjeh sto sam odlučila otići studirati izvan Hrvatske i to u dva sasvim različita grada – London i San Francisco. Najveće bogatstvo je što sam imala priliku upoznati razne uspješne i ambiciozne mlade ljude s kojima sam i dalje u kontaktu (u poslovnom i privatnom pogledu).

 width=

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?
Dečko i ja planiramo uskoro pokrenuti zajednički posao; još uvijek ne želim otkrivati o čemu se radi dok ne bude jednom nogom na tržištu. Samo ću reci da smo ideju i sve potrebno za početak dobili izvan Hrvatske.

6. Što te najviše veseli?
Sve što sam prethodno navela, prošla sam sa svojim dečkom te me najviše vesele naši zajednički uspjesi kojih je bilo dosta i bit će ih još puno ako sve bude išlo po planu. 🙂

7. Što bi ti poručila/savjetovala našim učenicima i općenito mladim ljudima?
Samo učite jezike i iskoristite svaku priliku za networking i putovanja. Nikad ne znate koga možete sresti, upoznati i koliko lijepih i korisnih stvari možete naučiti koje će vam uljepšati budućnost.