Skip links

Mediji pišu o našem debatiranju na Harvardu

Početak 2023. godine za naše je učenike i profesore donio velik uspjeh: učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti po 13. su put sudjelovali na najvećoj svjetskoj simulaciji debate za srednjoškolce – konferenciji Harvard Model United Nations uglednog Sveučilišta Harvard.

Riječ je o godišnjoj debatnoj konferenciji 4500 učenika i studenata iz 40-ak zemalja, a sudionici se uče izazovima međunarodnog pregovaranja i diplomacije, simulirajući rad Ujedinjenih naroda. Harvard pažljivo bira sudionike ove velike debate, stoga Prva privatna gimnazija s ponosom može reći kako je jedina škola iz Hrvatske i jedna od rijetkih iz cijele Europe koje imaju priliku redovito sudjelovati.

Osim što su pokazali svoje talente i vještine na konferenciji Harvard Model United Nations, naši su učenici ujedno dobili priliku sklopiti vrijedna i neprocjenjiva poznanstva s delegatima iz cijelog svijeta te upoznati studente Sveučilišta Harvard. Vjerujemo da će im upravo ovo iskustvo biti od velike pomoći u oblikovanju budućih ciljeva i ambicija, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu.

Više o samom događaju možete pročitati ovdje.

Veliki uspjeh PPG-ovaca popratili su i mediji. Hvala im na objavama!

Večernji.hr: Zagrebački gimnazijalci 13. put debatirali na prestižnoj konferenciji u SAD-u

Srednja.hr: Zagrebački gimnazijalci 13. put debatirali na Harvardu

Zagreb info: Debatirali na Harvardu: Zagrebački gimnazijalci pokazali diplomatske vještine u Bostonu

Školske novine:

 width=