Skip links
Održavamo dvije radionice programskog jezika Java za naše učenike PPG prva privatna gimnazija zagreb

Održavamo dvije radionice programskog jezika Java za naše učenike

Naklonjeni razvijanju novih znanja i informatičkome svijetu, omogućili smo zainteresiranim učenicima pohađanje dviju radionica vezanih uz savladavanje programskog jezika Jave.

Naš profesor informatike Mario Božurić ujedno je i certificirani instruktor Oracle akademije te je PPG-ovcima omogućio dvije edukacije: prvu za početak rada s Javom, koristeći programski jezik Alice; te drugu o osnovama Jave.

Edukacije su za učenike potpuno besplatne, a nakon uspješnog završetka i polaganja završnog ispita učenici će dobiti certifikat – potvrdu o uspješno završenoj edukaciji. Nastava se odvija online, a svi materijali dostupni su na webu.

Prva radionica – Početak rada s Javom pomoću Alice

Alice koriste učenici na svim razinama, od srednjih škola (a ponekad čak i mlađih) do sveučilišta, u školskim učionicama te u dodatnim programima nakon nastave i izvan škole, te u predmetima u rasponu od vizualnih umjetnosti i jezičnih umjetnosti do osnova programiranja i uvoda na Java tečajeve. Alice 3 je najnoviji dio programskog jezika Alice, a sadrži sve značajke koje su Alice učinile uzbudljivim i kreativnim prvim iskustvom programiranja s dodatnim naglaskom na objektno orijentirane koncepte. Alice 3 ima novu bogatu galeriju modela koja uključuje sve što je potrebno da učenik potakne svoju kreativnost. Nova galerija izgrađena je na zajedničkoj strukturi zajedničke klase koja omogućuje dijeljenje animacija između različitih likova iste vrste. Uz to, podržava brojne sjajne značajke koje pomažu u potpunom prijelazu na programski jezik Java, uključujući gledanje generiranog Java koda u bočnom prozoru, pa čak i izvoz kodova u NetBeanse kako bi učenici mogli proširiti znanja i vještine programiranja izravno na Javi.

Druga radionica – Osnove Jave

Namijenjena je učenicima s malo ili nimalo programskog iskustva. Učenici se upoznaju s objektno-orijentiranim konceptima, terminologijom i sintaksom, koristeći se praktičnim, angažirajućim aktivnostima na jednostavnim Java platformama za stjecanje znanja i vještina osnovnih Java programa.

Svi zainteresirani učenici se mogu javiti prof. Božuriću.