Skip links
Učenici sportaši: Marta vam predstavlja jahanje PPG prva privatna gimnazija zagreb

Učenici sportaši: Marta vam predstavlja jahanje

S ponosom i veseljem pratimo sve uspjehe PPG-ovaca, pa tako i njihove sportske aktivnosti. Odlučili smo predstaviti vam neke od naših učenika i njihove talente “izvan učionice”.

Danas upoznajte učenicu 1.b razreda Martu Tomulić, čija se ljubav prema konjima pretvorila u ljubav prema jahanju. Danas već četiri godine trenira ovaj sport.

Kojim se sportom baviš i u kojem klubu treniraš?

Oduvjek sam se bavila sportom, ali trenutno treniram jahanje u Konjičkom klubu Trajbar team.

Koliko često treniraš? Koji su tvoji najveći sportski uspjesi?

Treniram tri do četri puta tjedno, moj najveći uspjesi su prva mjesta na klupskim natjecanjima u preponskom jahanju i treće mjesto na turniru ban Josip Jelačić u dresurnom jahanju.

Što te privuklo tom sportu? Kako i kada si ga počela trenirati?

Jahanjem sam se počela baviti zbog  ljubavi prema konjima. Počela sam se baviti ovim sportom prije četri godine nakon jednog sportskog kampa.

Kome bi preporučila jahanje?

Jahanje bi preporučila svakome tko voli konje i želi isprobati nešto novo. U ovom sportu ima više djevojaka jer dječaci većinom misle da je to ženski sport i ne žele mu dati priliku.

Koliko ti znači treniranje u tvom klubu?

Treniranje u Trajbaru mi puno znači jer sam upoznala puno prijatelja s kojima se se družim nakon treninga i u slobodno vrijeme. Najbolje što mi se dogodilo u ovom sportu je to što sam upoznala puno dobrih ljudi.

Hoćeš li se nastaviti baviti tim sportom?

Nastavit ću se baviti ovim sportom, a u budućnosti bi htjela imati svojeg konja.