Skip links

Ozren Šenator

Našeg dragog Ozrena Šenatora pamtimo kao alternativnog, kreativnog, pronicljivog i iznimno inteligentnog dečka širokih interesa, koji je imao čvrsto izgrađene stavove i poglede na život, što je svaku raspravu činilo zanimljivom. Uz sve to, Ozren ima i veliko srce, što smo posebno primijetili jedne zime kad smo u sklopu božićne humanitarne akcije posjetili djecu u Klaićevoj bolnici i razveselili ih izvedbom božićne predstave. Ozren se obukao u Djeda Božićnjaka i njegov je zadatak bio posjetiti djecu na onkološkom odjelu koja su bila prebolesna da izađu iz kreveta. Teško je reći je li ta situacija u konačnici odredila njegov put, ali Ozren danas radi u Klinici za dječje bolesti pri Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju kao psiholog na odjelu. Za Ozrena se zaista se može reći da radi izrazito težak i altruistički posao i jako smo ponosni i inspirirani činjenicom da je karijeru posvetio pomaganju onima kojima je najteže.

Slika2

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Najbolje se sjećam kvalitetnih znanja koja sam stekao i uvijek interesantnih putovanja po Europi.

2. Što bi istaknuo kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Mali broj učenika u razredu. Korektan prijateljski pristup profesora. Širina znanja koja se nudi.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirao?

Upisao sam istovremeno psihologiju na Filozofskom fakultetu i Ekonomski fakultet. Psihologija se na kraju pokazala kao moja prava ljubav, pa sam završio sam samo nju. Nakon diplome odradio sam vježbenički staž u Klinici za psihijatriju Vrapče na Zavodu za forenzičku psihijatriju, zatim sam radio kao zamjena u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na profesionalnom usmjeravanju i selekciji i na kraju se opet vratio u zdravstvo. Trenutno radim u Klinici za dječje bolesti pri Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju kao psiholog na odjelu.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Svaki put kada ostvarim dobru komunikaciju sa djetetom i roditeljima na početku liječenja.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Educirati se dalje u području kojim se trenutno bavim. Ne vjerujem u edukaciju edukacije radi, odnosno mislim da nema smisla usavršavati se samo kako bih mogao reći da sam nešto prošao i onda se istim ne koristiti. Smatram da svako vrijeme i novac utrošeno na educiranje mora biti korisno te pružiti praktične alate za obavljanje posla. Planiram dodatno upisati specijalizaciju i psihoterapijsku školu.

6. Što te najviše veseli?

Zahtjevni dani, kada trebam biti kreativan u poslu, ali i hobiji, treniranje, glazba. Kao hobijem bavim se oživljenom povijesti i mogu reći da jedan je od najboljih antistresnih programa ikada.

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Možete imati 7 fakulteta i 5 doktorata, ali ako ne volite svoj posao i ne radite sa strasti, nema koristi od istoga. Bitno je da volite svoj posao jer, koliko god stresno i naporno bilo, ta ljubav prema zanimanju dat će vam snage za dalje.