Skip links
Dojmovi s Otvorenog dana na temu 80-ih | Prva privatna gimnazija zagreb

Dojmovi s Otvorenog dana na temu 80-ih

Ove subote održao se Otvoreni dan škole na temu 80-ih. Ni naša škola nije se uspjela oduprijeti groznici osamdesetih koja je posvuda zavladala.Pred nama nije bio lak zadatak jer smo morali jedno od najzanimljivijih desetljeća prošlog stoljeća prikazati na kreativan, zanimljiv i interaktivan način. Imali smo ukupno sedam radionica, kroz koje smo pokušali obuhvatiti najzanimljivija područja iz tog razdoblja.

Povijesna radionica izradila je vremensku lentu koja se protezala kroz čitavu školu i dala nam odličan pregled najbitnijih zbivanja i ključnih povijesnih ličnosti. Modna radionica oživjela je otkačene trendove i alternativnu modu te obojala školu kričavim bojama,šljokicama i grafitima. Učenice su otvorile i salon za uljepšavanje gdje su posjetitelje ukrašavale body paintingom, lakirale nokte i radile prave frizure iz 80-ih. Sportska radionica vratila nas je u doba velikih uspjeha naših i stranih sportaša, a radionica za književnost i publicistiku upoznala nas je s najvećim književnih djelima, značajem radija, stripovima, listovima i časopisima poput Modre laste.

Glazbena radionica imala je težak zadatak pokriti najznačajnije izvođače iz strane i domaće glazbe, pridajući istovremeno pozornost kultnim zagrebačkim klubovima i izrazito značajnom Novom valu. Filmska radionica prikazala je po žanrovima najveća filmska ostvarenja osamdesetih i izvukla, barem nakratko, davno zaboravljene video kazete. Dramska grupa pripremila je odličnu predstavu u kojoj su kroz različite skečeve dočarali temeljne razlike između osamdesetih i današnjih dana po pitanjima obiteljskog života i mladih.

Uz interaktivne sobe, imali smo bogat glazben program, kviz i karaoke. U sklopu glazbenog programa, prvi pjevač Prljavog kazališta, Davorin Bogović, počastio nas je odličnim nastupom uz gitarsku pratnju našeg učenika Antonija Veljačića iz 3.r. Uz pomoć oduševljene publike izveli su velike hitove „Crno-bijeli svijet“ i „Mi plešemo“. Nika Bulić otpjevala je nekolicinu poznatih pjesama iz osamdesetih, a jednu glazbenu točku imali su i Antonio Veljačić i profesorica Cecelja. Mnogo učenika (i par profesora) prerušilo se u poznate glazbenike i filmske likove, pa smo imali Tinu Turner, David Bowiea, Axl Rosea, Rockyja, Karate Kida i Alexis iz „Dinastije“. Posebno su nas oduševili profesor povijesti Zoran Kantolić i profesor matematike Mario Erak koji su samo za tu priliku promijenili frizure u „fudbalerke“. Srećom, radilo se samo o perikama.

Kviz u poznavanju 80-ih bio je pravi izazov za učeničke timove, pogotovo uz konkurentsku grupu sastavljenu samo od iskusnih odraslih natjecatelja. No maturantice su odnijele uvjerljivu pobjedu i pokazale da se u glazbi, filmu i sportu 80-ih snalaze kao ribe u vodi. Na samome kraju zabavili smo se u karaoke. Atmosfera tijekom cijelog Otvorenog dana bila je nevjerojatno pozitivna, a interaktivan program, kvalitetno druženje i odličan timski rad učinili su ga danom za pamćenje. Hvala još jednom svima koji su došli, kao i učenicima i profesorima na kreativnosti i neumornom radu i trudu.

3 2 4