Skip links
Posjet novinarske grupe redakciji Večernjeg lista PPG prva privatna gimnazija zagreb

Posjet novinarske grupe redakciji Večernjeg lista

Gdje možete pronaći novinare nego u redakciji?! Novinarsku grupu PPG-a ugostio je glavni urednik online izdanja Večernjeg lista Dario Markas te poželio dobrodošlicu u svijet medija.
Objasnio nam je sve o funkcioniranju ove velike redakcije i uveo u svijet novinarstva kakvo se danas traži u medijima. Saznali smo puno toga korisnog o radu novinara, urednika, fotografa, grafičara i snimatelja iz razgovora s njima samima. Mnogima se svidjelo što i mi izdajemo školski časopis PPG Times te smo dobili pohvale da ga imamo i u digitalnom i u tiskanom obliku.
Osim što je „Večernjak“ nacionalna dnevna novina, Večernji list je i izdavač dnevnih novina Poslovni dnevnik te specijaliziranih magazina, mjesečnika i časopisa (Ordinacija, Living, Diva, Vojna povijest…), a čak je 22 godine prisutan u online prostoru s portalom Večernji.hr. Gospodin Markas nam je objasnio da je danas novinarstvo hibridno zanimanje i u novinarima se traže nove digitalne vještine koje prije nisu bile toliko izražene. Najviše nas je iznenadila Večernjakova video produkcija, a nismo mogli odoljeti te smo sjeli u studio Večernji TV-a kako bi osjetili atmosferu snimanja Večernjakovih emisija koje se emitiraju na portalu i društvenim mrežama.
Hvala gospodinu Markasu i cijelom uredništvu Večernjeg lista na inspirativnom popodnevu u redakciji!
Zavirite u našu fotogaleriju.