Skip links
Prva privatna gimnazija sudjelovala je na UGEN konferenciji o interdisciplinarnom pristupu nastavi PPG prva privatna gimnazija zagreb

Prva privatna gimnazija sudjelovala je na UGEN konferenciji o interdisciplinarnom pristupu nastavi

Suradnja Prve privatne gimnazije i prestižne danske gimnazije Rysensteen nastavlja se! Tako smo sudjelovali na UGEN konferenciji o interdisciplinarnom pristupu nastavi koju je uz naše partnere i prijatelje iz Danske organizirao i poznati američki internat Tabor Academy iz Bostona.

Uz ravnateljicu naše škole Maju Breitenfeld sudjelovali su i profesori i ravnatelji odabranih gimnazija iz Kanade, SAD-a, Njemačke, Turske i Danske te razmijenili iskustva. Posebno su nas pohvalili zbog interdisciplinarnih dana i interdisciinarnih sati u redovnoj nastavi u PPG-u.

Prestižna danska gimnazija Rysensteen ponudila nam je suradnju, koju smo s oduševljenjem prihvatili. Riječ je o učeničkoj razmjeni u sklopu projekta Global Citizenship Programme koju smo provesli u ožujku i travnju 2022. godine, a sudjelovali su profesori hrvatskog i engleskog jezika te povijesti. Velika nam je čast jer je Gimnazija Rysensteen, koja se nalazi u centru Kopenhagena, škola s najboljim rezultatima na državnoj maturi u Danskoj.

Posebno nas veseli da su nas sami kontaktirali i tražili suradnju s nama, među ostalim i zbog Harvard i Yale Model United Nations međunarodnog programa, zahvaljujući čemu su naši odabrani učenici nastupili i na RYSMUN debatnoj konferenciji u gimnaziji Rysensteen.

Jako smo počašćeni što su u nama prepoznali vrijednog partnera i veselimo se nastavku provođenju projekta već u rujnu ove godine!

Saznajte kako nam je bilo na razmjeni učenika u Danskoj.