BISKVIT:
4 jaja
150 g šećera
200 g stracciatella jogurta
50 g naribane ili sitno sjeckane tamne čokolade
5 žlica ulja
1 vanilin šećer
1 puding vanilija (prah)
pola praška za pecivo
100g. brašna
KREMA:
700ml. mlijeka
2 vrećice pudinga-vanilija
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
100 g bijele čokolade
400 g stracciatella jogurta
50 g naribane ili sitno sjeckane tamne čokolade
2 vrećice šlag pjene + 200ml. mlijeka
1 vrećica želatine u prahu + 4 žlice vode
Biskvit pripremamo tako da prvo odvojimo žumanjke od bjelanjaka koje ostavimo sa strane, a žumanjke par minuta mutite sa šećerom najvećom brzinom,dok smjesa ne postane svijetla i pjenasto. U žumanjke dodajte jogurt,naribanu čokoladu,ulje i vanilin šećer, i kratko promiješajte pjenjačom. Sjedinite brašno, puding i prašak za pecivo, pa dodajte prvoj smjesi. Dobro promiješajte pjenjačom. Na kraju žlicom umiješajte bjelanjke koje ste istukli u snijeg. Istresite smjesu u kalup obložen papirom za pečenje(22×33) i pecite 10-ak min.na 200 stupnjeva. Kad se biskvit malo ohladi skinite papir,vratite biskvit u kalup, i prelijte s 150ml.toplog mlijeka. Već dok se biskvit peče možete početi s pripremom kreme. U 1dl.mlijeka pomiješajte puding, šećer i vanilin šećer. ostatak zakipite, pa u njemu skuhajte smjesu sa pudingom.U vruću smjesu dodajte bijelu čokoladu, i promiješajte da se otopi. Ostavite kremu pokrivenu prozirnom folijom da se do kraja ohladi. Hladnu kremu razradite mikserom. Želatinu pomiješajte s vodom. Istucite šlag od 2 šlag pjene i 200 ml mlijeka. Kremi dodajte jogurt, naribanu čokoladu i šlag. Sve fino promiješajte žlicom i na kraju dodajte želatinu koju ste otopili na laganoj vatri. Promiješajte još jednom, pa izlijte kremu preko kolača. Ohlađeni kolač dekorirajte po želji.