Skip links
Sacher torta (prof. Lana Rakonić) PPG prva privatna gimnazija zagreb

Sacher torta (prof. Lana Rakonić)

Smjesa

14 dag maslaca
16 dag šećera
18 dag čokolade
8 jaja
12 dag brašna oštrog

Nadjev

10 dag marmelade od marelice

Glazura od čokolade

Maslac dobro izradite, zatim dodajte šećer, nakon toga omekšanu čokoladu, žumance (jedno po jedno) i na kraju čvrst snijeg naizmjence s brašnom. Kalup za tortu premažite ili stavite papir za pečenje i izlijte smjesu. Tortu pecite na temperaturi od 185 C oko 1 sat. Hladnu prerežite na pola, premažite tankim slojem marmelade i poklopite. Cijeli tortu premažite marmeladom i prelijte glazurom od čokolade.

Ako želite da torta bude saftnija prokuhajte 2-3 žlice marmelade s malo vode i natopite tijesto.