Skip links
Sudjelovali smo kao predavači na međunarodnoj konferenciji UGEN PPG prva privatna gimnazija zagreb

Sudjelovali smo kao predavači na međunarodnoj konferenciji UGEN

Imali smo čast drugi put za redom sudjelovati na međunarodnoj konferenciji UGEN (United Global Education Network) kao predavači.
UGEN je globalna mreža škola diljem svijeta s ciljem spajanja učenika, širenja vidika, razumijevanja različitih kultura i podupiranja razvoja obrazovnih mogućnosti s naglaskom na globalnu odgovornost. Tema konferencije bila je „Što je novo normalno? – Nova pedagoška renesansa?“, a naš je školski psiholog, prof. Bruno Bencarić, kao pozvani predavač predstavio kako smo u Prvoj privatnoj gimnaziji prebrodili izazovno vrijeme pandemije. Govorio je o promjeni školske prakse u novom normalnom, odabiru metoda u obrazovanju te sve većoj ulozi razrednika, a sve za dobrobit učenika.
Konferenciju su organizirale naša partner-škola, gimnazija Rysensteen iz Kopenhagena i St. Mark`s School iz Phladelphije, a sudionici su škole iz svih dijelova svijeta.
Zavirite u našu fotogaleriju.
Na prošlogodišnjoj konferenciji ravnateljica Maja Breitenfeld predstavila je interdisciplinarne sate i interdisciplinarne dane Prve privatne gimnazije. Naš pristup nastavi pohvaljen je kao primjer dobre prakse.