Skip links
ppg-default-cover

Tirolski kolač s lješnjacima (Amelie Lipovac)

Zadnji dan prvog polugodišta proslavili smo božićnim druženjem te natjecanjem u pripremi božićnih kolača. Ovu tortu pripremila je Amelie Lipovac iz 1.b razreda.

Sastojci

200 g maslaca
250 g šećera
6 jaja
Prstohvat soli
1 žličica cimeta
250 g mljevenih lješnjaka
125 g oštrog brašna
1zlicica praška za pecivo
200 g tamne čokolade za kuhanje

Priprema

1. Maslac i šećer pjenasto izmiksati, dodavati jedan po jedan žumanjak, dobro izmiksati te dodati začine: cimet, sol, lješnjake i na kraju brašno pomješano s praškom za pecivo.

2. Od 6 bjelanjaka istući čvrsti snijeg te kuhačom lagano umiješati u masu.
3. Na kraju dodati 100 g čokolade narezane na kockice, a od drugih 100 g napraviti glazuru zajedno sa 100 g margarina i preliti preko gotovog kolača.
4. Peče se u duguljastoj posudi za kruh u koju stavimo papir za pečenje. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 1 sat i 15 minuta. Pri kraju pečenja probati štapićem je li pečen. Štapić mora biti suh.
Dobar tek!