Sastojci:
6 jaja
45 dg šećera
15 dg mljevenih oraha
3 dg brašna
2 dg krušnih mrvica
2 pudinga vanilije
7 dcl mlijeka
10 dg čokolade za kuhanje (malo naribati)
2 dcl skuhane crne kave
Pola kutije keksa PETITE BEURRE
250 g margarina
Biskvit od 6 bjelanjaka i 20 dg šećera.
Napraviti snijeg 815 dg oraha, 3 dg brašna i 2 dg krušnih mrvica) i brzo preliti u prtvan i staviti u pećnicu na 150 C.
Krema – 6 žutanjaka izraditi s 25 dg šećera i 2 pudinga od vanilije, zamutiti 7 dcl mlijeka, skinuti s vatre, dodavati smjesu sa žutanjcima, brzo miješati, na kraju vratiti na laganu vatru 1 min. Miješajući u ohlađenu kremu dodati margarin, podijeliti na 2 jednaka dijela.
U prvu polovinu kreme dodati 10 dg otopljene čokolade, žutu kremu mazati na ohlađeni biskvit, na kremu složiti kekse, smeđu kremu posuti sitno naribanom čokoladom za kuhanje i po želji šlag.