Naš dragi profesor geografije Šime Sušić, ujedno i prvi pobjednik hrvatskog Masterchefa, odlučio je s nama podijeliti neke od svojih recepata.
Tuna, povrće na pari i umak od svježeg hrena
sastojci: odrezak tune, papar u zrnu, korijander, sojin umak, svježi hren, poriluk, mrkva, prokulica, pastrnjak, karfiol, brokula
Tunu marinirate u kombinaciji sojinog umaka i maslinovog ulja. U međuvremenu operite povrće i narežite na približno jednake dijelove. Skuhajte povrće na pari. Tvrđe povrće stavite prvo, na kraju stavite najmekše, da biste izbjegli prekuhavanje pojedinog povrća. Mariniranu tunu bacite na suhu, uzavrelu grill tavu i pecite sa svake strane oko 60 sekunda, ovisno koliko volite da ostane roza u sredini.
Kad je pečena, lagano je posolite, kapnite koju kap maslinovog ulja i po želji začinite grubo stučenim paprom i zrnom korijandera. Umak napravite od naribanog svježeg hrena i blagog sojinog umaka.