Skip links
Učenici sportaši: razgovarali smo s Diegom o vaterpolu PPG prva privatna gimnazija zagreb

Učenici sportaši: razgovarali smo s Diegom o vaterpolu

S ponosom i veseljem pratimo sve uspjehe PPG-ovaca, pa tako i njihove sportske aktivnosti. Odlučili smo predstaviti vam neke od naših učenika i njihove talente “izvan učionice”.

S učenikom 1.b razreda Diegom Antunovićem razgovarali smo o sportu koji trenira: vaterpolu. Sa svojom momčadi je dva puta bio treći u Hrvatkoj te je osvojio četvrto mjesto  u regionalnoj ligi. Upoznajte ga u našem kratkom razgovoru.

Kojim se sportom baviš i u kojem klubu treniraš?

Vaterpolom se bavim već šest godina i treniram u Hrvatskom akademskom vaterpolskom klubu Mladost (HAVK Mladost).

Koliko često treniraš?

Za vrijeme škole treniram šest dana u tjednu, jednom dnevno u trajanju dva do tri sata, no kada su školski praznici treniram i dva puta dnevno.

Što te privuklo tom sportu? Kako si ga počeo trenirati?

Vaterpolu me privuklo to što su se profesionalno njime bavili moj otac i djed, ali i to što sam često na moru gledao stariju djecu kako igraju vaterpolo u moru i to mi se činilo vrlo zabavnim i zanimljivim.

Kome bi preporučio treniranje svog sporta?

Vaterpolo bi preporučio svima koji su spremni uložiti puno vremena i napora za treniranje ako žele biti dobri u njemu. Mislim kako vaterpolo može biti zanimljiv i djevojkama i mladićima, te ga također u klubu Mladost mogu trenirati oba spola.

Koliko ti znači treniranje u tvom klubu?

Treniranje u ovom klubu mi znači jako puno jer ne bih mogao zamisliti da treniram u drugom klubu i bez svojih suigrača koji su mi ujedno i jako dobri prijatelji.

Hoćeš li se nastaviti baviti tim sportom?

Ovim sportom ću se nastavit baviti što duže mogu jer želim napredovati i dostizati ciljeve koje sam si postavio kroz svoju karijeru.