Skip links

Projekt „Umjetnost izvan okvira” – radionica inspirirana radom Miroslava Šuteja

Naša Kreativna grupa nastavlja s najnovijim projektom „Umjetnost izvan okvira” pod vodstvom inspirativne profesorice likovne umjetnosti Maje Marović.
PPG-ovci-kreativci imali su čast i na drugom susretu ugostiti umjetnicu Iris Poljan, iza koje je bogato iskustvo osmišljavanja i održavanja kreativno-edukativnih programa i projekata za djeci u mlade. Sat je započela kratkom prezentacijom o životu i radu Miroslava Šuteja, s naglaskom na njegovim mobilnim radovima (kolažima). Prezentacija je potaknula kreativnu grupu na drugačije promišljanje rada. Metodom demonstracije rada započeo je radionički dio sata, a zadatak učenika bio je nacrtati crno-bijele radove koje će potom izrezati i spojiti u mobilne radove. Za razliku od prošlog puta kada su učenici radili u grupi, ovog su puta učenici radili samostalno, a vrlo zanimljive radove možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Cilj našeg projekta je jednostavan, ali duboko inspirativan: želimo probuditi interes za umjetnost kod naših učenika, potaknuti ih da redovito posjećuju muzeje i galerije te razvijaju pozitivan odnos prema estetskim vrijednostima likovnog rada. Također, posebnu pažnju posvećujemo stvaranju razumijevanja i empatije prema osobama s invaliditetom, posebice osobama oštećena vida.

voditeljica Kreativne grupe Maja Marović

Ovaj vrijedan projekt podržava i financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, što nas dodatno motivira da radimo još predanije!