Sastojci (za 8 osoba):
175 grama omekšanog maslaca
175 grama šećera u prahu
3 jaja
175 grama brašna s praškom za pecivo, prosijanog
3 žlice pekmeza
po želji prosijani šećer u prahu
Priprema:
Pripremite dva okrugla kalupa za torte promjera 18 cm. Miješajte maslac i šećer dok ne nastane vrlo svijetla mješavina lagane, pjenaste teksture. Dodajte jedno po jedno jaje, a uz svako jaje i po žlicu brašna. Na kraju metalnom žlicom nježno umiješajte ostatak brašna.
Sastojke možete pomiješati i odjednom: sve sastojke stavite u zdjelu za miješanje i tucite dok ne posvijetli.
Smjesu premjestite u pripremljene kalupe i površinu zagladite nožem. Pecite na 180 °C (plin oznaka 4) 25-30 minuta ili dok se tijesto lijepo ne digne i ne postane zlatnosmeđe i čvrsto. Ostavite ga u kalupima 2-3 minute, a zatim istresite na žičanu rešetku. Ostavite da se potpuno ohladi. Zatim dva dijela spojite pekmezom, a kolač pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!