Sastojci (za 12-15 kolača):
225 g brašna s praškom za pecivo
sol
110 g maslaca
75 g šećera
50 g grožđica od crnog ili bijelog grožđa
1 jaje
mlijeko, ako je potrebno
šećer i maslac kod posluživanja
Priprema:
Zajedno prosijte brašno i sol te u mješavinu utrljajte maslac. Umiješajte šećer i voće. Razmutite jaje i dodajte smjesi. Zatim zamijesite čvrsto tijesto, uz dodatak malo mlijeka ako bude potrebno.
Razvaljajte na debljinu od 5 mm i izrežite na krugove promjera 7,5 cm. Stavite na vruću ploču za pečenje ili u tešku, prethodno dobro ugrijanu tavu i pecite na obje strane (okrenite samo jednom), dok ne postanu zlatnosmeđi.
Svaki kolač posipajte šećerom i na vrh stavite komadić maslaca. Poslužite na ugrijanom pladnju.
Dobar tek!