Skip links
ppg-default-cover

Welsh cakes

Sastojci (za 12-15 kolača):

225 g brašna s praškom za pecivo
sol
110 g maslaca
75 g šećera
50 g grožđica od crnog ili bijelog grožđa
1 jaje
mlijeko, ako je potrebno
šećer i maslac kod posluživanja

Priprema:

Zajedno prosijte brašno i sol te u mješavinu utrljajte maslac. Umiješajte šećer i voće. Razmutite jaje i dodajte smjesi. Zatim zamijesite čvrsto tijesto, uz dodatak malo mlijeka ako bude potrebno.

Razvaljajte na debljinu od 5 mm i izrežite na krugove promjera 7,5 cm. Stavite na vruću ploču za pečenje ili u tešku, prethodno dobro ugrijanu tavu i pecite na obje strane (okrenite samo jednom), dok ne postanu zlatnosmeđi.

Svaki kolač posipajte šećerom i na vrh stavite komadić maslaca. Poslužite na ugrijanom pladnju.

Dobar tek!