Znate li kako su nastali sendviči? Zahvaljujućčetvrtom grofu od Sandwicha Johnu Montagu, koji je bio strastveni kartaš. Prilikom jedne igre je ogladnio i naredio kuharu da mu stavi komad mesa između dviju kriški kruha, sve samo da ne mora prekinuti svoju igru. Drugi su počeli govoditi: “Ja ću isto što i Sandwich”, pa je tako ovaj zalogaj dobio svoje ime.

Sendvič s jajima (četiri komada)

Sastojci:

4 tvrdo kuhana jaja
žlica-dvije majoneze
sol i papar
8 tankih kriški kruha (bijeli ili crni)

Priprema:

Vilicom zgnječite bjelanjke i pomiješajte s blaže zgnječenim žutanjcima. Posolite, popaprite i umiješajte majonezu. Premažite preko četiri kriške kruha i odrežite koricu. Poklopite s preostale četiri kriške.

Sendviče možete narezati na trokute ili na tri pravokutnika.

Sendvič s lososom i sirnim namazom

Sastojci (četiri komada):

sirni namaz
dimljeni losos
8 tankih kriški kruha (bijeli ili crni)
kopar ili mladi luk

Priprema:

Kruhu odrežite koricu. Jednu krišku premažite sirnim namazom po izboru. Po namazu složite tanke kriške dimljenog lososoa, a po želji dodajte usitnjeni kopar ili mladi luk. Preklopite drugom kriškom kruha. Sendviče možete narezati na trokute ili na tri pravokutnika.

Sendvič s krastavcima

Sastojci:

maslac
svježi krastavac
8 tankih kriški kruha
sol i papar

Priprema:

Maslac razradite tako da se lako maže i njime premažite sve kriške kruha, kojima ste prethodno uklonili koricu. Krastavac narežite na tanke kriše i poredajte po kruhu. Posolite i popaprite ovisno o ukusu te preklopite. Sendviče možete narezati na trokute ili na tri pravokutnika.

Dobar tek!