Skip links
Dramska grupa | Prva privatna gimnazija zagreb

Dramska grupa

Cilj Dramske grupe je oplemenjivanje mladih kroz umjetnost. Razvitak i otkriće talenata vezanih uz kazališnu umjetnost. Jačanje opuštenosti i sigurnosti polaznika u situaciji javnog nastupa. Čitanje i promišljanje o literaturi svjetske književnosti koja ne mora biti dio školskog plana i programa. Razvitak kritičkog mišljenja. Pružanje mogućnosti mladima da govore o temama  koje su njima bitne i aktualne kroz medij kazališta.

O dramskoj grupi

Dramska grupa Prve privatne gimnazije djeluje od osnutka, a od 1995. pod vodstvom prof. Renate Kostanjevec.

Kroz dramsku grupu su prošle generacije mladih u više od tridesetak predstava kojima je ona značila i predstavljala nove izazove koji su im pomogli razviti ljubav prema glumi, kazalištu i književnom tekstu.

Neki od bivših članova rado će se prisjetiti tih iskustava kao nečeg najsmjelijeg čime su se u životu bavili, premda im je prostor scene u početku izgledao tuđ i stran.

Otvoreni dani Prve privatne gimnazije, ispraćaji maturanata i Lidrano, prilike su kad je dramska grupa prikazivala svoje predstave-projekte i planirala nove.

Pristup radu uvijek je bio timski sa željom da se prođe cijeli proces stvaranja predstave; od ideje, teksta, podjele uloga i režije.

Iz njezinih redova brojimo i danas dva profesionalna glumca, Jelenu Otašević Babić (r. Perčin) i Filipa Lozića. Ponosni smo što je upravo Jelena bila i voditeljica dramske grupe, a našim je glumcima mentorica bila i Vanja Matujec Juričić.

Voditelj dramske grupe je Matija Di Giorgio.