Vanja Matujec

DRAMSKA GRUPA

Nakon što sam nedavno proslavila 40. godišnjicu mature, našla sam se ponovno u školskim klupama, ovaj put kao voditeljica dramske grupe u Prvoj privatnoj gimnaziji.

Glumica sam Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. U svom matičnom kazalištu i na scenama skoro svih zagrebačkih kazališta, na Dubrovačkim ljetnim igrama, Glumačkoj družini Histrion.…odigrala sam stotinjak uloga, od klasičnog repertoara: Shakespeare, Shaw, Ibsen, Držić, Gundulić, Vojnović do suvremenog dramskog pisma: Matišić,  Maritnić, Quilter, Ionesco, da spomenem samo neke. Od grčke tragedije, drame, melodrame do komedije i teatra apsurda. Igrala sam u TV serijama, filmovima, radio dramama.

Za svoj rad višestruko  sam nagrađivana: na Festivalu glumca, Danima satire, nagrade Mila Dimitrijević za najbolja ostavenja u HNk-u, Rektorova nagrada.

Napisala nekolko tekstova, pa ih i režirala, a pred dvije godine odvažila sam se napraviti monodramu. Desetak godina vodila sam glumačke radionice, veseli me dijeliti svoje iskustvo, kao i obogaćivati se enrgijom i maštom mladih ljudi koje privlači scena, pozornica, odnosi, emocije, priče, sve što ne možemo iskusiti samo preko “ekrana”, jer kao što je davno rekao najveći Shakespeare: “Cijeli svijet je pozornica”.